12e editie van het BUT Film Festival in Breda

De aankomende week begint weer een editie van het BUT Film Festival, oftewel het BUTFF. Hier worden de wat meer non-reguliere en soms zelfs absurde films vertoont. BUT staat namelijk voor B Movie, Underground en Trash.

12e editie van het BUT Film Festival in Breda

Zoals ieder jaar zijn er ook enkele internationale gasten aanwezig, waaronder de Zuid-Afrikaanse filmmaker Richard Stanley, bekend van de horrorfilm The Island of Dr. Moreau.

Als het gaat om films zullen onder andere Raw, Kuso en Sexual Labyrinth te zien zijn. Meer informatie wat betreft het programma vind je hier.

Filmhoek was vorig jaar aanwezig op het festival en maakte deze reportage:

[youtube noDJ10oduds]

Het BUT Film Festival zal plaatsvinden vanaf 30 augustus t/m 3 september op verschillende locaties gelegen in het centrum van Breda, maar voornamelijk bij cultureel centrum de Nieuwe Veste en de locatie Brandpunt. Een passe partout voor het hele weekend kost 50 euro, dagkaarten zijn te verkrijgen voor 17,50. Mocht je nog twijfelen, dan kun je ook voor 8 euro een losse film bezoeken.

BUTFF is een initiatief van Stichting Idee-fixe (IDFX). Een stichting strevend naar een groter publiek voor alternatieve kunstvormen. Met focus op foto, film, beeldende kunst en digitale media.  IDFX ziet een taak voor zichzelf als een actieve intermediair tussen publiek, kunstenaars en distributeurs.