24 Legacy spin-off in de maak

FOX wil de 24 franchise in leven houden en gaf groen licht aan de pilot voor 24: Legacy. Het gaat hier om een spin-off serie met totaal nieuwe personages, maar wel in real-time.

De spin-off gaat over een militaire held die terugkeert naar de Verenigde Staten en alle ellende die hem gevolgd heeft. Hij vraagt CTU voor hulp om zijn leven te redden en om een van de grootste terroristische aanvallen ooit tegen te houden. Howard Gordon (Homeland, 24), Manny Coto (24) en Evan Katz (24) zijn de uitvoerend producenten.

Volgens FOX zal de pilot, “retain the real-time, pulse-pounding, fast-paced format with split screens and complex interweaving storylines, with each episode representing one hour of an eventful day.” Hoewel FOX een spinoff maakt met een nieuwe held, is het niet onmogelijk dat Kiefer Sutherland‘s Jack Bauer ergens in de serie terug zal komen. 24: Legacy zal deze winter worden opgenomen en zal worden geregisseerd door Stephen Hopkins. Op de vraag of we oude personages zullen terug zien zei FOX’s Dana Walden, “never say never.”