A Star Wars Story spin-offs stopgezet bij Lucasfilm

Na de teleurstellende opbrengst aan de box office voor Solo: A Star Wars Story eerder dit jaar, meldt Collider dat de andere spin-off films in de franchise in de ijskast zijn gezet door Lucasfilm. Dit is inclusief de eerder aangekondigde plannen voor een Obi Wan Kenobi-film van regisseur Stephen Daldry en de Boba Fett-film van James Mangold.

De studio richt nu al hun aandacht op de aankomende Star Wars: Episode IX, die kerst 2019 in première gaat, en zal doorgaan met het ontwikkelen van de eerder aangekondigde trilogie van Rian Johnson, evenals de filmserie van Game of Thrones-makers David Benioff en D.B. Weiss.

Ter vergelijking: het onlangs uitgebrachte Solo: A Star Wars Story heeft tot nu toe slechts $341,9 miljoen opgebracht aan de wereldwijde box office, waardoor het de minst winstgevende live-action Star Wars film is die in de bioscoop is uitgebracht. Rogue One wist $700 miljoen meer op te brengen, The Last Jedi bijna $1 miljard meer, en The Force Awakens bracht $1,7 miljard meer op.