Aart Staartjes overleden aan gevolgen auto-ongeluk

Vandaag is Aart Staartjes overleden op 81-jarige leeftijd aan zijn verwondingen van een ernstig ongeluk. Dat meldt zijn zoon. Staartjes is 81 jaar geworden. De Sesamstraat-acteur werd vrijdag met spoed naar het ziekenhuis gebracht na een botsing in Leeuwarden tussen zijn brommobiel en een auto. Hij werd hierbij uit zijn voertuig geslingerd. Uiteindelijk is Staartjes aan zijn verwondingen bezweken en zal in besloten kring worden begraven.

Vrijdag werd hij na een ernstig ongeluk in Leeuwarden tussen een brommobiel en een auto met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De politie liet toen weten een onderzoek te starten naar de toedracht van het ongeluk.

Aart werd op 1 maart 1938 geboren aan de Nieuwendammerdijk in Amsterdam Noord. Staartjes carrière begon in 1957, toen hij samen met Eric Herfst en zijn andere vriend Ben Rowold een pantomimegezelschap vormde, genaamd Pantalon. Hij volgde later een studie aan de toneelschool en was in die tijd al te zien op televisie. Staartjes werd vooral bekend als Meneer Aart in kinderserie Sesamstraat. Maar hij stond ook bekend om de baanbrekende kinderseries die hij bedacht, zoals De Stratemakeropzeeshow, De Film van ome Willem en Het Klokhuis.

Tijdens de landelijke intocht van Sinterklaas was Staartjes jarenlang op de kade te vinden. Tussen 1982 en 2001 was hij bij de intocht betrokken. Achter de schermen schoof hij onder meer Bram van der Vlugt naar voren als nieuwe Sinterklaas. De twee kenden elkaar nog van de toneelschool.

R.I.P. Aart Staartjes 1938 – 2020