Acteur Alan Rickman overleden

IMG_1588

De Britse acteur Alan Rickman is overleden aan de gevolgen van kanker. Hij is 69 jaar oud geworden. Hij was vooral bekend door zijn rol als professor Severus Sneep in de Harry Potter-films.

Rickman werd op 21 februari 1946 geboren in Londen. Hij was in eerste instantie grafisch ontwerper, maar na drie jaar besloot hij een carrière in de acteerwereld na te jagen. Rickman studeerde tussen 1972 en 1974 aan de Royal Academy of Dramatic Art. Na zijn afstuderen was hij te zien in een aantal theaterstukken. Rickman maakte in 1988 zijn debuut op het witte doek in de film Die Hard met Bruce Willis. In 2015 was hij nog in de film Eye in the Sky te zien. Rickman was een zeer succesvol toneel- en filmacteur en kreeg tijdens zijn carrière een Golden Globe, een BAFTA Award en een Emmy Award. The Guardian noemt hem een van de meest geliefde Britse acteurs van de afgelopen dertig jaar.

R.I.P. Alan Rickman 1946 – 2016
Acteur Alan Rickman overleden

Vorig jaar mocht Filmhoek nog in de aanwezigheid zijn van Alan Rickman tijdens een speciale voorpremière plaats van de film The King’s Gardens. Bekijk hier een verslag.

[youtube mB5nYKJxZfA]