Alexandra Shipp in gesprek voor rol in Shaft

Alexandra Shipp in gesprek voor rol in ShaftAlexandra Shipp (X-Men: Apocalypse, Straight Outta Compton) staat op het punt om te tekenen voor een rol naast Samuel L. Jackson, Richard Roundtree en Jessie T. Usher in de nieuwe Shaft film. Dit meldt Deadline. De film wordt geproduceerd door Netflix en New Line Cinema. Neftlix zal Shaft internationaal streamen, nadat New Line de film in de Amerikaanse bioscopen heeft uitgebracht. Eerder werd bekend dat Tim Story (Fantastic Four, Ride Along) de film zal regisseren.

Net als in de reboot uit 2000 reboot, waarin Samuel L. Jackson het neefje speelde van de legendarische detective, zal de nieuwe Shaft-film een sequel zijn. Deze zal zich richten op de zoon van John Shaft en speelt zich af in New York City. De acteur die de originele John Shaft speelde, Richard Roundtree, zal terug keren. Jackson is in gesprek voor één van de hoofdrollen.

De Shaft reboot heeft een scenario van Kenya Barris en Alex Barnow. De originele film, die in 1971 uitkwam, is gebaseerd op Ernest Tidyman’s boeken. De film draait om John Shaft (Roundtree), een detective die een vermist meisje moet opsporen in Harlem. Shaft verwierf cultstatus met behulp van Isaac Hayes z’n iconische soundtrack. De film kreeg twee vervolgen, namelijk Shaft’s Big Score in 1972 en Shaft in Africa in 1973. In ’73 speelde Roundtree nog eenmaal Shaft in de kortstondige CBS serie.