Nieuwe Alien: Covenant poster, geïnspireerd op klassieke kunst

Nieuwe Alien: Covenant poster

Nog enkele maanden voordat de zesde film uit de Alien reeks in de bioscoop verschijnt. Eerder deze maand zagen we al twee trailers van Alien: Covenant verschijnen. Nu heeft 20th Century Fox ook een nieuwe poster vrijgegeven. Geen van de castleden uit de film komen hier echter in voor. In plaats daarvan zie we een groep aliens die anonieme mensen lijken te verslinden. Hoewel de Alien franchise zich in de verre toekomst afspeelt lijkt deze poster veel inspiratie te halen uit klassieke kunst.

De compositie van de poster doet erg denken aan schilderijen van meesters uit de Renaissance, om te beginnen Het gevecht van de opstandige engelen van Frans Floris. In dit werk zien we de strijd tussen gewapende engelen, en de gevallen engelen die aangevoerd worden door Satan.

Een andere mogelijke inspiratie is het beeldhouwwerk Pluto en Proserpina van Gianlorenzo Bernini. Dit marmeren beeld toont de Romeinse godin Prosephina, die door Pluto naar de onderwereld wordt meegenomen.

Ondanks de sci-fi verhaallijn van de Alien franchise is het zo gek nog niet dat men inspiratie zou putten uit Bijbelse taferelen en Romeinse mythologie. Er zijn al veel analyses verschenen over de Alien films, en de symboliek daarachter. Denk hierbij aan de seksuele ondertonen, zoals de “chestburster” alien die uit het lichaam van een persoon geboren wordt in de eerste film.

Ridley Scott‘s Alien: Covenant is het tweede deel in de prequel-trilogie op Alien en gaat van start als het kolonieschip Covenant op een planeet de robot David aantreft, ogenschijnlijk de enige overlevende van de verdoemde Prometheus-expeditie.

In dit nieuwe hoofdstuk stuit de bemanning van het koloniale schip Covenant tijdens een reis naar een planeet aan de rand van de Melkweg op een schijnbaar onontdekt paradijs. Het blijkt echter een duistere en gevaarlijke wereld te zijn. En als ze een dreiging ontdekken die hun ergste nachtmerries overtreft, beginnen ze aan een angstaanjagende ontsnappingsmissie.

De hoofdrollen zijn voor Michael Fassbender, Katherine Waterston, Billy Crudup, Jussie SmollettNoomi RapaceDemián Bichir, Carmen Ejogo, Amy Seimetz, Callie Hernandez, Nathaniel Dean, Alexander England, Benjamin RigbyJames Franco en Danny McBride. Het scenario is geschreven door Jack Paglen (Transcendence) en Michael Green (Green Lantern). Alien: Covenant moet te zien zijn vanaf 19 mei 2017.