Amazon Studios werkt aan The Lord of the Rings serie

Warner Bros. Television zou samen met de erfgenamen van de overleden schrijver J.R.R. Tolkien en Amazon Studios in gesprek zijn over een serie gebaseerd op The Lord of the RingsVolgens bronnen zouden de onderhandelingen tussen de partijen zich in een pril stadium bevinden en is er nog geen overeenkomst gesloten. De gesprekken richten zich voor nu vooral op de rechten.

Het idee is afkomstig van de erfgenamen van The Lord of the Rings-schrijver Tolkien en Warner Bros. Amazon Studios zou de meest waarschijnlijke kandidaat zijn om de serie uit te zenden. Amazon CEO Jeff Bezos zou ook bij de onderhandelingen betrokken zijn, wat volgens de bronnen ongebruikelijk is.

Dit nieuws komt slechts vier maanden nadat Warner Bros. en de Tolkien erfgenamen een $80 miljoen schikking hebben getroffen na een vijfjarige rechtszaak. In 2012 klaagden de erven het productiebedrijf aan, omdat ze ontzet waren over de handelswaar die de producenten van The Fellowship of the Ring (2001), The Two Towers (2002), The Return of the King (2003) alsook de prequel The Hobbit trilogie aanbieden.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter

GESCHREVEN DOOR

Glenn Abbink

BEKIJK OOK