Amy Schumer hoofdrol in live-acion Barbie-film

Amy Schumer hoofdrol in live-acion Barbie-filmIn 2014 werd voor het eerst door Sony Pictures EntertainmentMattel en Parkes+MacDonald/Image Nation een live-action Barbie film aangekondigd. Nu is bekend geworden dat Amy Schumer (Trainwreck) de hoofdrol zal spelen.

Volgens The Hollywood Reporter  zal Schumer een buitenbeentje spelen in een wereld vol perfecte Barbies. Wanneer ze naar de echte wereld komt, blijkt haar uiterlijk echter van grote waarde te zijn. De film moet een modern commentaar worden op kwesties zoals feminisme, identiteit en schoonheid. De toon van de film is “a contemporary spin on beauty, feminism and identity,” in de trant van comedy-klassiekers zoals Splash, Enchanted en Big.

Hoewel Diablo Cody oorspronkelijk werd ingehuurd om het script van de film te schrijven, is de huidige versie van het scenario afkomstig van Hilary Winston (The Lego Ninjago Movie). Schumer en haar zus Kim Caramele zullen deze versie echter nog bijschaven. Daarnaast wordt er momenteel hard gezocht naar een regisseur.