Angelina Jolie’s First They Killed My Father trailer en poster

Netflix heeft de trailer en poster voor Angelina Jolie’s First They Killed My Father vrijgegeven. Deze kun je hieronder bekijken. Dit keer regisseerde ze een film over de Cambodjaans-Amerikaanse mensenrechtenactiviste Loung Ung. Zij ontsnapte aan het terreur van de Rode Khmer in haar geboorteland Cambodja. De film is gebaseerd op het gelijknamig boek van Loung Ung.

Angelina Jolie’s First They Killed My Father trailer en poster

Ung schreef het boek First They Killed My Father over haar ervaringen in Cambodja van 1975 tot 1980. Jolie schreef mee het script en is ook producent samen met Rithy Panh.

Een onverschrokken beeld van het Rode Khmer-bewind van terreur en genocide vanuit het oogpunt van een vijfjarige overlevende die in 1975 werd afgezonderd van haar familie. De Cambodjaanse Loung Ung leeft in Phnom Penh, en is een van de zeven kinderen van een hoogwaardigheidsbekleder bij de overheid. Wanneer Pol Pot’s Rode Khmer Phnom Penh binnenstormt dreigt haar vader direct geëxecuteerd te worden. Het gezin ontvlucht daarom meteen de stad. Ze gaan van dorp naar dorp, en proberen hun identiteit verborgen te houden. Uiteindelijk gaan de familieleden uit elkaar om te kunnen overleven, zodat de jonge Loung Ung er nu alleen voor staat…

Hoofdrollen zijn er voor Sareum Srey Moch, Phoeung Kompheak, Sveng Socheata, Tharoth Sam.

De film zal vanaf 15 september te zien zijn op Netflix.