Antoine Fuqua toch weer regisseur Scarface?

Antoine Fuqua (The Magnificent Seven, Training Day) zal toch weer de derde filmadaptatie regisseren van Scarface. Dit meldt Deadline. Fuqua is naar verluidt in gesprek met Universal Pictures over het project. David Ayer (Suicide Squad, Bright) had eerder de regie in handen, nadat Fuqua het project heeft moeten verlaten omdat hij dit niet meer kon combineren met zijn plannen voor The Equalizer 2. Diego Luna (Rogue One: A Star Wars Story) was oorspronkelijk in gesprek met de filmmakers voor de hoofdrol in Scarface.

De nieuwe film maakt gebruik van een script geschreven door het succesvolle duo Joel Coen & Ethan Coen (The Big Lebowski, No Country for Old Men, Fargo). De productie ligt bij Marc Shmuger, Scott Stuber en Dylan Clark. De Scarface remake stond eerder gepland voor 10 augustus 2018, maar heeft op dit moment geen datum.

In 1932 was Scarface voor het eerst te zien in de bioscoop in de film van regisseur Howard Hawks. Deze vertelde het verhaal van een Ierse immigrant die zich wist op te werken tot een van de grootste gangsters in het Chicago van de jaren ’20. De film kreeg in 1983 een remake door regisseur Brian De Palma en zag in de hoofdrol Al Pacino.

Sandro Algra heeft een tijdje terug al een video gemaakt waarin hij onder andere de verschillen tussen het origineel en de remake van De Palma bespreekt.