Apple maakt tiendelige reboot serie van Amazing Stories

Apple maakt tiendelige reboot serie van Amazing Stories

Computergigant Apple heeft zojuist een deal getekend voor een tv-serie van 10 afleveringen, dat meldt The Hollywood Reporter. Het gaat om een nieuwe versie van de door Steven Spielberg ontwikkelde Emmy winnende serie Amazing Stories.

De originele show liep gedurende twee seizoenen van 1985 tot 1987. Het was een anthologie serie, vergelijkbaar met The Twilight Show en Black Mirror. De afleveringen vertelden surrealistische verhalen, vaak sciencefiction of horror.  Naast Spielberg waren er verschillende regisseurs aan het project verbonden als Clint Eastwood, Martin Scorsese, Joe Dante, Robert Zemeckis en Danny DeVito. Het is nog niet bekend welke filmmakers de afleveringen van de nieuwe serie zullen regisseren. Bryan Fuller (Hannibal, Star Trek Discovery) zal wel aantreden als showrunner. Twee jaar geleden pitchte hij al het idee van de nieuwe show bij NBC.

Apple is de laatste tijd bezig met de productie van nieuwe tv-series. Hiermee hopen ze de concurrentie aan te gaan met diensten als Netflix en Hulu. Ze werken onder anderen met Dr.Dre aan een nieuwe dramaserie. De nieuwe Amazing Stories zal waarschijnlijk 5 miljoen dollar per aflevering kosten.

Bekijk hier de intro- en outro credits van de originele Amazing Stories.

[youtube zi0-IfCQOt0]