Aquaman 2 verschijnt in december 2022

Deadline meldt dat Warner Bros. de releasedatum van Aquaman 2 heeft vastgesteld voor 16 december 2022. Het nieuws volgt op de recente aankondiging dat Aquaman scenarist David Leslie Johnson-McGoldrick een ​​treatment voor het vervolg gaat schrijven. Eerdere berichten vermelden dat James Wan momenteel samen met Peter Safran een eigen deal maakt voor Aquaman 2 als uitvoerend producent. Het is momenteel echter onduidelijk of Wan ook van plan is het vervolg te regisseren.

Omdat Aquaman zo goed werd ontvangen, zoekt Warner Bros. al naar manieren om de franchise uit te breiden. Vorige week kwam het bericht dat Noah Gardner en Aidan Fitzgerald een spin-off schrijven rond de Trench. In de wereld van Aquaman waren de Trench de wilde humanoïde zeemonsters die Arthur en Mera aanvielen aan het einde van hun zoektocht. Wan en Safran produceren naar verluidt ook The Trench.

Aquaman verdiende meer dan $ 1,1 miljard aan de wereldwijde box office. De film speelt zich af in de uitgestrekte, visueel adembenemende onderwaterwereld der zeven zeeën. Het vertelt het oorsprongsverhaal van de half-mens, half-Atlantiër ‘Arthur Curry’. Arthur maakt de reis van zijn leven waarin hij geconfronteerd wordt met wie hij werkelijk is en waarin hij ontdekt of hij het waard is om te zijn waarvoor hij is voorbestemd… een Koning.

Aquaman werd geregisseerd door James Wan op basis van een scenario door Will Beall (Gangster Squad) en David Leslie Johnson-McGoldrick (The Conjuring 2).

In de film zijn er rollen voor Jason Momoa als de titulaire superheld, Amber Heard (Justice League, Magic Mike XXL) als Mera, een strijdster en Aquaman’s bondgenote tijdens zijn reis, Oscar-genomineerde Willem Dafoe (Platoon, Spider-Man 2) als Vulko, Raad van de Atlantische troon, Patrick Wilson (The Conjuring Universe, Watchmen) als Orm/Ocean Master, de huidige Koning van Atlantis. Dolph Lundgren (The Expendables) als Nereus, de Koning van de Atlantische stam Xebel, Yahya Abdul-Mateen II (Netflix-serie The Get Down) als de wraakzuchtige Black Manta, en Oscar-winnaar Nicole Kidman (The Hour, Lion) als de moeder van Arthur, Atlanna en Ludi Lin (Power Rangers) als Captain Murk, de Atlantische Commando en Temuera Morrison (Star Wars: Episode II – Attack of the Clones en Green Lantern) als de vader van Arthur, Tom Curry.