Bijzondere gasten tijdens het Imagine Film Festival 2019

Het 35ste Imagine Film Festival verwelkomt tussen 10 en 20 april een groot aantal gasten uit binnen- en buitenland. Daaronder eregast William Lustig, de bijzondere game-scenarist Rhianna Pratchett én de regisseurs van de openings- en slotfilm. De gastenlijst weerspiegelt de breedte en veelzijdigheid van het festivalprogramma, met naast filmmakers ook ontwikkelaars en makers van games en VR, gasten uit de wetenschap, specialisten en auteurs.

Een van de gasten van de 35ste editie van het Imagine Film Festival is eregast en ontvanger van de Career Achievement Award is de Amerikaanse regisseur en distributeur William Lustig, die twee van zijn films presenteert en in een career talk spreekt over zijn oeuvre.

Ook de makers van de openings- en slotfilm zijn aanwezig. Regisseur Alejandro Landes is bij de officiële opening met zijn Monos. Op de slotavond zal het regisseursduo Adam Stein en Zach Lipovsky de afsluiter inleiden.

Op het gebied van gaming verwelkomt het festival twee invloedrijke game-vrouwen, Rhianna Pratchett en Anne Toole. Ook Lennart Sas, game developer bij Triumph Studios, zal aanwezig zijn op het festival. Voor de wetenschappelijke programma’s sluiten Barry Fitzgerald (natuurkundige), Erik Laan (ruimtevaartdeskundige) en Nadine Bongaerts (biologe) zich aan bij het festival. In samenwerking met de NVX komt Alex Wuttke (Batman Begins, The Dark World, Jurassic World: Fallen Kingdom) een masterclass VFX geven.

De lijst met Nederlandse en Vlaamse professionals is bijzonder uitgebreid en toont het grote belang van Imagine voor fantastische filmmakers uit eigen land, zowel op het gebied van korte films, als met projecten voor de pitch-competitie. Met een groot aantal game developers uit Nederland en België is ook hier de breedte van het programma goed te zien.

Praktische informatie

Imagine Film Festival vindt in 2019 plaats van 10 tot en met 20 april in EYE Filmmuseum te Amsterdam. Het volledige programma is te vinden via www.imaginefilmfestival.nl/programma/blokkenschema. Op de hoogte blijven van alle laatste nieuwtjes? Hou onze website en social media in de gaten, én schrijf je in voor onze nieuwsbrief om altijd als eerste op de hoogte te zijn van het laatste Imagine nieuws.