Blog | De Uitdaging – K (Immy Verdonschot)

Er zijn vast genoeg series te noemen met een ‘K’. Echter is de eerste die bij mij naar voren komt Kitchen Confidential. Een kleine serie die na een seizoen alweer van de buis werd gehaald. Voor andere series met een K ben ik even op zoek gegaan. Zo staat The Killing nog steeds op mijn lijstje. En dan heb ik het natuurlijk over de oorspronkelijke versie en niet de Amerikaanse/Canadese Netflix remake.

Een blik in de keuken

Nog voor ik hem van Alias kende en de wereld hem ontdekte in The Hangover, kende ik Bradley Cooper van Kitchen Confidential. Als een masterchef lijkt de cirkel weer rond, nu hij in Burnt te zien is. Maar deze serie draaide om chef Jack Bourdain en is gebaseerd op het boek van Anthony Bourdain met de gelijknamige titel. Met een vrouwenversierder als sous-chef en een onzekere toetjesman, zijn het drie mannen die verantwoordelijk zijn voor het eten. Daartegenover staat Erinn Hayes als Becky Sharp, Cooper’s rivaal, met wie Bourdain maar al te graag het bed induikt. Daarnaast worden rollen vertolkt door John Francis Daley (Freaks and Geeks, Bones), Bonnie Somerville, Jaime King, Frank Langella en Owain Yeoman. Ik geef het toe, met alle – voornamelijk seksuele – verhaallijnen is het niet de meest bijzondere serie, maar als komedie wist het zeker een vermakelijke blik in een keuken te geven. Niet te vergeten dat Cooper zijn komische kant eens kon laten zien. De serie mag dan misschien niet al te bijzonder zijn geweest, maar ik zou geen bezwaar hebben gehad als de vertrouwelijkheden in deze keuken wat langer hadden gelopen.

Deense detectives

Al sinds het begin van de Deense detectiveserie The Killing heeft iedereen het erover. De vrouwelijke detective in de wolgebreide truien, die ook ineens een rage werden. Het is lang geleden dat een Scandinavische serie zoveel aandacht kreeg, maar net als de series in Nederland en die van de betaalzenders in het buitenland, blijft ook hun kwaliteit niet achter. Iets wat in het buitenland ook niet onopgemerkt is gebleven, want Netflix heeft ook al enkele seizoenen van de remake.

Helaas kan ik niet zo diep op deze serie ingaan als ik zou hebben gewild. Dit heeft twee redenen: Ten eerste dat ik de serie nog niet heb gezien (zoals je misschien al door hebt, heb ik een erg lange watch list), en ten tweede dat ik zo min mogelijk spoilers wil. Ik hou ervan om verrast te worden door een serie. En de enige manier waarop ik dat kan, is door niets over een serie te weten. Behalve dan dat vrienden hem aanraden. The Killing is daar een uitstekend voorbeeld van. Ik heb nog geen trailer gezien en nog geen artikel gelezen. Met een eerst seizoen van twintig afleveringen en een tweede van tien, moet ik simpelweg nog even dertig uur de tijd vinden om te ondervinden wat deze serie nu zo speciaal maakt.

The Killing

Ook dit keer hield ik het dus maar bij twee series, maar voor de volgende keer heb ik er alweer meerdere in gedachten. Van oude series waar ik mee opgegroeid ben, zoals Lizzy McGuire, tot aan onverwachte levensgebeurtenissen en mythische wezens. Je leest het de volgende keer!

Xoxo,

Immy.