Blog | Fantastische verhalen én kleding op Imagine (Immy Verdonschot)

Blog: Fantastische verhalen én kleding op ImagineFantastische verhalen én kleding op Imagine door: Immy Verdonschot

Afgelopen woensdag is de 33ste editie van het Imagine Film Festival afgetrapt met de openingsfilm Get Out. Helaas was ik dit keer niet bij de opening aanwezig, maar ik ben zeker weer van de partij. Hierbij dus alvast een eerste indruk!

Let’s talk fashion
Het hoofdthema van dit jaar is ‘Fantastic fashion’, want er zijn natuurlijk geen films zonder mode. Of je nu een period piece maakt, of een futuristische film, er wordt altijd over de kleding nagedacht. De mode komt dan ook veelvuldig terug in de randprogrammering. Wanneer je in EYE Filmmuseum door de hal naar Cinema 2 loopt, zie je de verschillende schetsen van Lindy Hemming (costume designer van onder andere James Bond, The Dark Knight-trilogie, als ook de aankomende Wonder Woman). Niet alleen dat, maar zij zal komende week ook een Masterclass Costume Design geven.

Daarnaast zijn er workshops die in ieder geval met het uiterlijk te maken hebben: special make-up en maskers maken, is er een reeks speciale shorts ‘Fashion Shorts’ genaamd en er zijn speciale kledingstukken tentoongesteld. Op verzoek van Imagine lieten namelijk derdejaarsstudenten van de mode-opleiding van de HKU zich inspireren door A Clockwork Orange van Stanley Kubrick.

Night of … Fright!
Zoals altijd is er weer een ‘NoT’ van zaterdagnacht op zondagochtend: de nacht waarop horrorliefhebbers lekker kunnen doorhalen met de meest gruwelijke films. Aangezien dit vaak toch wat ver gaat voor mij (er worden volop dingen naar het scherm gegooid en de woorden ‘hoer’ en ‘homo’ vliegen je om de oren), sla ik deze altijd over. Maar ik ken genoeg vrienden die er geen genoeg van krijgen. Oh, en het is beter bekend als de ‘Night of Terror’, maar in het programma kun je het dit jaar terugvinden onder ‘Imagine Fright Night.’.

Paasweekend
Tja, dan mijn ‘grote probleem’ van dit jaar. Normaal gesproken neem ik een week vrij en ben ik iedere dag van 10.00 uur in de ochtend tot middernacht op het festival te vinden. Dit jaar valt het festival helaas samen met Pasen en dus mis ik een groot deel van het festival, omdat ik in plaats van de bios, mijn familie ga opzoeken. Daarnaast moet ik werken, dus ik probeer zoveel mogelijk mee te pikken. Maar ik vrees dat het aantal films dit jaar behoorlijk tegen zal vallen voor mij.

Watchlist
Ik moet dus een beetje creatief zijn met mijn planning, maar mijn eerste festivaldag zit er gelukkig alweer op. Zo heb ik vrijdag Kaleidoscope gezien, ben ik naar de lezing over Wonder Woman geweest (handig om even bijgepraat te worden voor de film uitkomt 😉 ) en bezocht ik in de avond de film Slash, welke gepresenteerd werd door de Roze Filmdagen. Deze laatste was even wennen in het begin, maar zeker vermakelijk. Aangezien de film zich deels afspeelt op een conventie, kon ik er in ieder geval goed van genieten.

Tot zover, maar hopelijk heb ik aan het einde van het festival weer tijd voor een update. Voor wie zelf gaat: een fantastisch filmfestival gewenst!

Xoxo,

Immy