Breckin Meyer in Designated Survivor seizoen 2

Breckin Meyer (Men at Work, Franklin & Bash) zal een rol gaan spelen in de ABC-serie Designated Survivor seizoen 2. Dat meldt Deadline. Meyer zal de rol spelen van Trey Kirkman, die wordt beschreven als het tegenovergestelde van zijn oudere broer Tom Kirkman, die wordt gespeeld door hoofdrolspeler Kiefer Sutherland. Trey wordt verder omschreven als slim en sociaal, en heeft een succesvolle carrière in de financiële wereld. Trey en Tom hebben elkaar al jaren niet gezien, maar wanneer ze elkaar weer ontmoeten gaat Trey een steeds grotere rol spelen als adviseur van zijn broer.

Designated Survivor gaat over Tom Kirkman (Kiefer Sutherland), een congreslid die van het een op het andere moment wordt benoemd tot president van de Verenigde Staten, na een rampzalige aanval op het Kapitool in Washington. Kirkman moet er alles aan doen om het land en zijn gezin intact te houden, en moet daarnaast zien uit te zoeken wie verantwoordelijk is voor de terroristische daad.

Naast Sutherland zijn er ook rollen voor Natascha McElhoneAdan CantoItalia RicciLaMonica GarrettKal Penn en Maggie Q.

Het eerste seizoen werd bejubeld, maar dat veranderde sterk gedurende seizoen twee. De kritieken werden slechter, alsmede de kijkcijfers. Toch werd een derde seizoen verwacht, maar besloot ABC nu anders. In de Amerikaanse media komt dit vooral als een verrassing door de de deal met Netflix, waardoor Designated Survivor een winstgevende serie was. ABC zendt op 16 mei de laatste aflevering van het tweede seizoen uit, welke vanaf 17 mei te zien is op Netflix.