Brein schikt met torrentgroep voor 67.500 euro

Onlangs kwam het bericht dat Stichting Brein harder ging optreden tegen uploaders van illegale software en films. De releasegroep ”2Lions Team” blijkt als eerste aan de beurt. Het groepje Nederlanders stopt per direct met het uploaden van materiaal dat auteursrechtelijk beschermd is. Daarbij hebben ze geschikt voor maar liefst 67.500 euro.

Brein schikt met torrentgroep voor 67.500 euro

Het blijkt dat de groep vooral veel bekende film deelde via torrentsites. Daarnaast werden ook Nederlandse films, series en muziekalbums door de groep online gezet. Het zou gaan om duizenden titels, waarvan enkele al door zo’n kleine half miljoen mensen is gedownload.

Ieder lid van de groep zou (afzonderlijk) enkele duizenden euro’s moeten neerleggen. De groep bestaat volgens sommige bronnen uit drie leden. De meeste torrents van de groep zijn inmiddels al offline gehaald.

Stichting Brein gaat de komende weken nog meer van zulke schikkingen treffen. In eerste instantie hebben ze het gemunt op de grote uploaders, mogelijk daarna ook nog de kleinere gebruikers en uploaders.

Bekijk hier ook onze video omtrent illegaal downloaden waarin Dennis en Sandro Algra hun mening geven:

[youtube ZqPXO47q–Y]