Chard van den Berg’s top 5 films om naar uit te kijken

2017 is een goed jaar geweest wat betreft films. Zo werden we verwend met films als Dunkirk, Split en The Disaster Artist. Ook 2018 belooft een goed jaar te worden voor film. Hieronder vind je een lijstje met vijf films waar Chard van den Berg het meest naar uit kijkt.

  1. Mission: Impossible 6

Dit jaar zien we alweer de zesde film in de enorm succesvolle Mission: Impossible filmreeks. De voorgangers vijf films wisten respectievelijk 457, 546, 397, 694 en 683 miljoen op te brengen.  De actiefilms zijn dus een enorm succes geweest. Of deel zes dat ook gaat worden is nog maar de vraag.

Cast Mission: Impossible 6 op foto Chard van den Berg

De film gaat over een geheim agent genaamd Ethan Hunt (Tom Cruise). Hij is werkzaam bij IMF (Impossible Mission Force) en moet “onmogelijke” missies proberen te voltooien. Zo beleefde Hunt in vorige delen van Mission Impossible avonturen in onder andere Rusland, China, Australië en Oostenrijk. Waar het zesde deel zich afspeelt en waar het verhaal over gaat is vooralsnog onbekend. Tom Cruise zal Ethan Hunt overigens wederom vertolken. Andere acteurs in de film zijn Alec Baldwin (Saturday Night Live) en Angela Bassett (Tina Turner’s biopic What’s Love Got To Do With It? ). De film wordt uitgebracht op 23 juli 2018 door Paramount Pictures. Overigens kan die filmstudio na een dramatisch 2017 ook wel weer een hit gebruiken.

  1. Fifty Shades Freed

Dit is alweer de derde film uit de Fifty Shades reeks, gebaseerd op de boeken van E.L. James. Net als de andere films is ook Fifty Shades Freed een ietwat erotische film, die gaat over de personages Christian Grey en Anastasia Steele. De twee ontmoeten elkaar in de eerste film en uiteindelijk krijgen ze een seksuele relatie, waarin SM een grote rol speelt. In deel twee probeert Anastasia te vluchten van Christian, maar hij kan haar niet loslaten.  Waar de derde film over gaat weten we nog niet, maar toch verklapt de teaser ons dat Anastasia zwanger lijkt te zijn.

Christian Grey wordt wederom vertolkt worden door Jamie Dornan en de rol voor Anastasia Steele door Dakota Johnson. Daarnaast maakt de Engelse zangeres Rita Ora haar opwachting in de film. Fifty Shades Freed wordt op 9 februari 2018 uitgebracht door Universal. 

  1. Tomb Raider

Deze film is gebaseerd op de gelijknamige computerspel reeks.  Van deze games zijn sinds 1996 al meer dan 58 miljoen exemplaren verkocht. Ook is er een enorme fanbase voor de games en films die de hoofdpersoon Lara Croft lijkt te aanbidden. Voor alle duidelijkheid, zo’n grote fan ben ik nu ook weer niet.

Nieuwe foto Alicia Vikander als Lara Croft in Tomb Raider

In 2001 kwam de eerste Tomb Raider film uit, namelijk Lara Croft: Tomb Raider. In deze film speelde Angelina Jolie de hoofdrol. In 2003 werd er een vervolg uitgebracht, die geregisseerd werd door onze eigen Jan de Bont. Hierna bleef het lange tijd stil rondom Tomb Raider films, totdat Warner Bros in 2016 een nieuwe film aankondigde, genaamd Tomb Raider. Lara Croft wordt in deze film gespeeld door de Oscar winnende actrice Alicia Vikander. De film wordt uitgebracht op 16 maart 2018 door Warner Bros.

  1. Game Night

Game Night gaat over een groepje vrienden die om de twee weken bij elkaar een feestje hebben. Iedere keer heeft het feest een ander thema en dit keer is het thema politie. Als het koppel Max en Annie bij het appartement aankomt zien ze dat alles in de sfeer is van het thema en dus heel realistisch is. Na een tijdje wordt één van de vrienden  ontvoerd. De andere vrienden denken dat het allemaal bij het feestje hoort en dat het dus nep is. Dit blijkt echter niet zo te zijn en zo komt het groepje vrienden zonder het te weten, in een heleboel problemen terecht.

Eerste trailer actie-komedie Game Night met Jason Bateman en Rachel McAdams Chard van den Berg

Max wordt gespeeld door Jason Bateman en Annie door Rachel McAdams. De thriller wordt op 23 februari 2018 uitgebracht door Warner Bros.

  1. Mamma Mia! Here We Go Again

Dit is zonder enige twijfel dé film waar ik het meest naar uit kijk. De film is een vervolg op Mamma Mia! uit 2008 en gaat over Donna (Meryl Streep), een voormalig zangeres, die een teruggetrokken leven lijdt op een Grieks eiland. Haar dochter Sophie wil graag trouwen, maar wil daarnaast ook weten wie haar vader is. Donna heeft echter geen idee wie de vader kan zijn en wil het liever ook niet weten. Sophie besluit daarom zelf onderzoek te doen, maar uiteindelijk wil ze het toch niet weten. Door deze zoektocht komt ze allerlei mensen tegen, zoals de twee andere zangeressen van Donna’s meidenbandje uit de jaren 80.

Volgens Amanda Seyfried is Mamma Mia 2 beter dan het origineel

Als we de trailer van de aankomende bekijken zien we dat Donna overleden lijkt te zijn. Zo wordt er steeds in de verleden tijd over haar gesproken en komt de oudere Donna (Meryl Streep) niet voor in de trailer. Wel zie je haar dochter, die onderzoek doet naar het leven van Donna. Daardoor zien we dus ook een jongere Donna (Lily James) in de trailer. Ten slotte zal levende legende Cher haar opwachting maken in de film. Mamma Mia!: Here We Go Again is vanaf 20 juli 2018 te zien in de bioscopen en wordt uitgebracht door Universal.

Heb je nog films die ook in deze lijst horen te staan? Ik ben het er mee eens, die film was mijn 6e keus.