Charlie Bean regisseert live-action Lady and the Tramp remake

Zoals onthuld door The Hollywood Reporter zal Charlie Bean de live-action remake van Lady and the Tramp regisseren. De film zal een combinatie zijn van live-action en CGI samen, waardoor Bean de mogelijkheid krijgt om live-action aan te pakken terwijl hij bij zijn ‘animatieroots’ blijft. Bean is vooral bekend vanwege zijn werk in animatie. Zo heeft hij gewerkt aan projecten als Samurai Jack en Hetxter’s Laboratory. Bean regisseerde 18 van de 19 afleveringen van de Tron Uprising voor Disney XD. Vorig jaar maakte hij zijn filmdebuut met The LEGO Ninjango Movie.

Dit project zal worden gemaakt voor de digitale streamingservice van Disney. Deze wordt in 2019 gelanceerd en zal vier tot zes films per jaar uitbrengen. Er zal ook content te vinden zijn van Disney-merken zoals Pixar, Marvel en Star Wars. De beslissing om zo’n grootschalige remake op de service uit te brengen geeft verder inzicht in de investering die Disney doet voor de lancering van zijn exclusieve digitale streaming-service.

Disney’s Lady and the Tramp werd voor het eerst uitgebracht in 1955 en introduceerde het publiek aan een betoverend liefdesverhaal. De film concentreert zich op Lady, een verwende cocker-spaniël behorend tot een welgestelde familie, en Tramp, een streetwise mutt. Nadat haar eigenaars een baby krijgen, belandt Lady op straat en moet ze voor zichzelf zorgen. Wanneer Lady in gevaar komt, redt Tramp haar en probeert haar te leren dat er meer in het leven is dan alleen de binnenkant van een huis.

Brigham Taylor produceert Lady and the Tramp. Andrew Bujalksi schreef het script voor de remake.