Chinese actrice Liu Yifei als Mulan in live action Disney-film

Chinese actrice Liu Yifei als Mulan in live action Disney-filmDe zoektocht naar de hoofdrol in Disney‘s live-action Mulan-film is beëindigd. De Chinese actrice Liu Yifei, ook bekend als Crystal Liu, zal volgens THR de rol spelen. De studio doorzocht vijf continenten om de actrice te vinden, die goed moet zijn in vechtsporten. Liu Yifei wordt door het Chinese publiek “Fairy Sister” genoemd en staat bekend om haar werk in een aantal televisiedrama’s, evenals The Forbidden Kingdom met Jackie Chan en Jet Li en Outcast met Nicolas Cage en Hayden Christensen. Ze staat ook bekend om haar hoofdrol in The Chinese Widow.

Mulan gaat over een Chinees meisje dat vermomd als man het leger ingaat om haar vader te redden. Dat is natuurlijk tegen de regels van het Chinese Rijk en dus niet zonder risico. Als er dan ook nog een oorlog losbarst met barbaarse plunderaars, is het de vraag hoe lang Mulan haar maskerade kan volhouden zonder ontmaskerd te worden.

Mulan wordt geregisseerd door Niki Carode. Lauren Hynek en Elizabeth Martin schrijven het scenario. De film draait vanaf 27 maart 2020 in de bioscoop. Overigens werkt ook studio Sony Pictures aan een rivaliserend project gebaseerd op het verhaal van Mulan.