Chris McKay regisseert Dungeons & Dragons

Regisseur Chris McKay (The Lego Movie, The Lego Batman Movie) is in gesprek met Paramount Pictures om Dungeons & Dragons weer tot leven te brengen. Dat is een van de projecten die het nieuwe AllSpark Pictures moet lanceren.

Het script van Dungeons & Dragons komt van de hand van Michael Gillip, die eraan samenwerkte met Brian Goldner en Stephen Davis. Waar de film precies om zal draaien is niet bekend. Wel weten we dat er een bovennatuurlijk avontuur plaatsvindt waar mythische wezens in te zien zijn. Een cast is er ook nog niet. In 2016 hoorden we dat Ansel Elgort in onderhandelingen was voor de hoofdrol, maar sindsdien hebben we niets meer over zijn eventuele rol in het geheel gehoord. De release staat gepland voor 21 juli 2021.

Dungeons & Dragons werd in 2000 al eens verfilmt door regisseur Courtney Solomon. Ondanks de slechte kritieken kreeg de film toch een vervolg, Dungeons & Dragons 2: Wrath of the Dragon God. Dit was een televisiefilm. Het spel waarom de film gebaseerd is, is ontstaan in de jaren 70 en werd ontwikkeld door Gary Gygax en Dave Arneson.