Christian Bale, Cate Blanchett, Naomie Harris en Benedict Cumberbatch in Jungle Book: Origins

disney-jungle-book-cast

Disney werkt momenteel aan een live-action Jungle Book-film welke in 2015 moet uitkomen. De film wordt geregisseerd door Jon Favreau. Warner Bros. werkt echter aan een eigen versie van het bekende verhaal, Jungle Book: Origins, welke wordt geregisseerd door Andy Serkis en te zien zal zijn vanaf 2016.

Vandaag zijn een heel aantal namen van acteurs vrijgegeven die een rol zullen spelen in de laatstgenoemde film. Christian Bale als Begheera, Cate Blanchett als de slang Kaa, Naomie Harris zal te zien zijn als vrouwelijke wolf, terwijl Eddie Marsan haar vriend speelt. Benedict Cumberbatch neemt de rol van Shere Khan op zich, Tom Hollander speelt de rol van de jakhals Tabaqui, en Peter Mullan de leider van de wolven Akela. Serkis zal zelf te zien zijn als Baloo de beer en Rohan Chand als het jongetje Mowgli.

Het boek Jungle Book stamt uit 1894 vertelt het klassieke verhaal over het Indiase jongetje Mowgli, dat opgevoed wordt door de wolven. Hij leeft tussen andere dieren in de jungle. Disney bracht in 1967 een animatiefilm over het boek uit.

De film is het regiedebuut van Serkis, die gebruik maakt van een scenario van Callie Kloves. Jungle Book: Origins komt uit op 21 oktober 2016.