Christoph Waltz keert niet terug in Bond 25

Christoph Waltz keert niet terug in Bond 25Christoph Waltz heeft in een interview verteld niet te zullen terugkeren als Ernst Stavro Blofeld in Bond 25. Op de rode loper tijdens het Festa del Cinema di Roma werd hem door Talky Movie gevraagd of hij betrokken is bij de nieuwe film. Waltz antwoordde:

“No, I’m sorry. I’m really sad, but that’s the tradition, that there is a new…name. Sorry. I would’ve liked to.”

Waar Waltz mogelijk naar verwijst, is het feit dat geen enkel acteur ooit de rol van Blofeld meer dan één keer heeft gespeeld. Maar dat Waltz nu bevestigt dat hij niet terugkeert als Blofeld, zou twee dingen kunnen betekenen: het personage, dat door Bond werd gearresteerd aan het einde van SPECTRE, wordt gespeeld door een andere acteur in Bond 25; of Blofeld verschijnt niet in de nieuwe film en in plaats daarvan wordt een andere centrale schurk gebruikt. Gezien de moeite die de recente films hebben genomen om de continuïteit te behouden, lijkt het onwaarschijnlijk dat Blofeld opnieuw zou worden gecast.

Christoph Waltz – Festa del Cinema di Roma red carpet

Christoph Waltz sul red carpet della Festa del Cinema di Roma ci parla di Bond 25, ecco cosa ha risposto su un possibile coinvolgimento nel prossimo film con Daniel Craig.

Nei prossimi giorni intervista completa ed incontro su Talky Movie!

Geplaatst door Talky Movie op donderdag 26 oktober 2017

Vorig jaar liet Waltz nog weten niet blij te zijn met zijn vertolking van Blofeld:

“I cannot claim that I’ve really nailed Blofeld. Overall, it held water and was okay. But it wasn’t what I’ve been looking for. I was searching for more inspiration. An actor can only be really good when there are shared possibilities.”

Waltz heeft dan wel verklaard dat hij niet terugkeert tijdens het bovenstaande interview. Toch nemen we het voorlopig nog met een korrel zout. Zeker gezien het feit dat hij wel vaker de waarheid verdraaide om de media op een ander spoor te zetten.