Christopher McQuarrie over Edge of Tomorrow 2

Christopher McQuarrie over Edge of Tomorrow 2

Mission Impossible: Rogue Nation is sinds deze week beschikbaar op Blu-ray en dvd. Schrijver/regisseur Christopher McQuarrie geeft ter gelegenheid hiervan een aantal interviews. In eentje werd hem gevraagd naar zijn nieuwe projecten, waaronder een vervolg op een andere film met Tom Cruise, namelijk Edge of Tomorrow. Hiervoor schreef McQuarrie het script.

Eerder kregen we informatie over een mogelijk vervolg. Cruise had een idee gedeeld met McQuarrie, regisseur Doug Liman en actrice Emily Blunt. Zowel McQuarrie als Blunt gaven aan onder de indruk te zijn van het idee. Nu lijkt er ontwikkeling te zijn rondom een sequel. Christopher McQuarrie over Edge of Tomorrow 2:

“We have the idea for the sequel locked and loaded. I don’t know what I can say. I can only say it’s a going concern.”

[youtube cw50eAjSfBk]

Edge of Tomorrow gaat over een nabije toekomst waar de aarde wordt aangevallen door buitenaardse wezens. Majoor William Cage (Tom Cruise) is een officier die nog nooit een oorlogsfront van dichtbij gezien heeft, totdat hij betrokken raakt bij een zelfmoordmissie. Hij sneuvelt binnen enkele minuten en belandt vervolgens op raadselachtige wijze in een timeloop, waarin hij steeds opnieuw hetzelfde gevecht moet leveren en elke keer weer de dood vindt. Maar na elk gevecht kan Cage meer tegenstand bieden aan zijn tegenstanders, mede dankzij de hulp van Special Forces strijder Rita Vrataski (Emily Blunt). Met elk gevecht tegen de ruimtewezens, komen Cage en Rita een stap dichter bij het verslaan van de vijand.