Cineweek | Zo zit je ongestoord in de bioscoop

De Cineweek van vorige week is even uitgebleven, dus om het goed te maken wil ik jullie graag verblijden met een handige tip. Ik heb namelijk iets ontdekt waardoor je nagenoeg ongestoord in de bioscoop kunt zitten, zelfs als je naar een populaire film wilt die net uit is.

Een week geleden wilde ik in Eindhoven naar The Lion King gaan. Bij Pathé aangekomen bleken we nog maar net op tijd te zijn, waardoor we dus zouden moeten haasten. Daarbij kwam dat de meeste stoelen al bezet waren. Vandaar dat ik het voorstel deed om deze voorstelling over te slaan en een andere bioscoop op te zoeken. Ik had namelijk gelezen dat de film ook in Lab-1 draaide, een locatie die ik nog niet kende. Daar aangekomen bleek het een soort alternatieve bioscoop te zijn. Niet zozeer een filmhuis als Natlab, maar meer in de stijl van Kino Rotterdam, alleen dan wat minder ”hip”.

  • Cineweek Lab-1

Naast dat we geen andere mensen in de foyer tegenkwamen bleek ook dat we de zaal compleet voor onszelf hadden. En dat in het openingsweekend van een enorm populaire film als The Lion King!

Gezien mensen filmtheaters als Lab-1 vaak links laten liggen is het hier in de meeste gevallen dan ook aanzienlijk rustiger. Dus mocht jij naar de bioscoop willen en geen zin hebben in een overvolle zaal met luidruchtige mensen, zorg er dan voor dat je een wat minder druk bezochte bioscoop opzoekt.

Dit hoeft overigens niet perse een hele alternatieve bioscoop te zijn. Bij de Kinepolis vestiging van ‘s-Hertogenbosch is het bijvoorbeeld ook altijd erg rustig. Vermoedelijk omdat deze bioscoop nog maar net nieuw is en de meeste bezoekers voor de Vue kiezen. Een andere optie is om in de ochtend of door de weeks naar de film te gaan, al is dat natuurlijk niet voor iedereen haalbaar.

Ondanks dat deze tips misschien heel simpel klinken zou het zomaar een uitkomst voor je kunnen zijn. Mocht jij jouw eigen ervaring willen delen dan zien we die graag via Facebook. De vorige Cineweek ging over remakes.

Martijn Pijnenburg