Corona-film Op Gepaste Afstand nu gratis te zien op Pathé Thuis

Het is een bijzondere tijd en daarom geeft Pathé Thuis nog één bijzondere film cadeau: Op Gepaste Afstand. Een korte film en helemaal corona-proof opgenomen! Een echte Thuispremière en je hebt geen code nodig, aangezien de film gratis te zien is. Wat moet je doen? Ga naar deze pagina.

De hoofdrollen worden gespeeld door Noortje Herlaar, Tibor Lukács, Huub Stapel, Leo Alkemade.

Het is de eerste Nederlandse speelfilm die zich afspeelt tijdens de coronacrisis. De korte romantische film duurt 20-25 minuten en is in een periode van enkele weken ontstaan. In deze korte film ontmoeten Ilias en Eef elkaar ten tijde van de corona-crisis. De twee brengen samen een dag door in de uitgestorven straten van een stad in lockdown.

Initiatief voor de filmindustrie

Op Gepaste Afstand is ontstaan vanuit een creatief optimisme van initiatiefnemer en co-producent Bart Willemsen. De producenten en Pathé Thuis slaan met deze korte speelfilm de handen ineen om deze bijzondere tijd vast te leggen. In deze moeilijke tijd willen de makers van de speelfilm ook verdergaan met het maken van positieve films. Zowel in het verhaal zelf, maar ook in het bijzondere maakproces en de samenwerking van de crew, die uit liefde voor film het onmogelijke toch mogelijk willen maken: een film draaien in tijden van corona.

Thomas van de Weerd, mede-eigenaar Pathé Thuis licht toe:

“We zitten meer dan ooit met elkaar thuis en we genieten massaal van film en televisie. Maar helaas staat de productie van films op dit moment zo goed als stil, en zit een groot deel van de freelance filmmakers, acteurs en andere beroepsgroepen uit de culturele sector stil. Wij steunen lokale producties en de Nederlandse filmindustrie dan ook graag in deze periode. We zijn trots dat we in zo’n korte tijd een mooie productie voor iedereen beschikbaar kunnen stellen op ons platform.” 

Extra maatregelen tijdens productie

De film wordt gemaakt onder aangepaste omstandigheden. Dit betekent dat aan alle richtlijnen van het RIVM wordt voldaan en er een strak draaiprotocol wordt gehanteerd. Ook is er toestemming en steun vanuit de gemeente gegeven. De film wordt in slechts drie dagen opgenomen, waarbij extra toezicht wordt gehouden op de 1,5 meter afstand tussen zowel crew als cast. Ook zijn er diverse extra hygiënische maatregelen ingevoerd.

Het idee is afkomstig van Bart Willemsen. Het scenario is geschreven door Nienke & Job Römer. De regie van Op Gepaste Afstand is in handen van Jon Karthaus.

Op Gepaste Afstand