Daisy Ridley gevraagd voor de nieuwe Tomb Raider reboot

Daisy Ridley gevraagd voor de nieuwe Tomb Raider reboot

Er begeeft zich al jaren een Tomb Raider reboot in development hell, het is een komen en gaan van schrijvers en regisseurs geweest. Nu is er echter een kans dat het balletje weer gaat rollen. Warner Bros en MGM zijn een lijst met potentiële Lara Crofts aan het samenstellen. Hoog aan die lijst staat Daisy Ridley (Star Wars: The Force Awakens). Er zijn nog geen gesprekken geweest met de potentiële actrices. Ridley is momenteel druk bezig met Star Wars Episode VIII en Episode IX daaropvolgend. Dus het is nog maar de vraag of Ridley de tijd vrij kan maken om de vrouwelijke Indiana Jones te spelen.

Regisseur Roar Utaugh (The Wave) is gevraagd voor de film met een scenario van de hand van Geneva Robertson-Dworet. Uthaug sprak eerder deze week met IGN en vertelde dat de film het ontstaan van het personage zal behandelen, evenals het spel uit 2013.

Tomb Raider begon in 1996 als een computerspel en is uitgegroeid tot de meest succesvolle game franchise tot op heden. De eerste keer dat deze succesvolle game verfilmd werd speelde Angelina Jolie de hoofdrol. Lara Croft: Tomb Raider en Lara Croft: Tomb Raider – Cradle of Life brachten wereldwijd ongeveer $435 miljoen op.