Danny Boyle getekend voor Bond 25?

Het gerucht gaat dat Danny Boyle getekend heeft voor Bond 25, op voorwaarde dat zijn idee voor het script goedgekeurd wordt. De regisseur werd al meteen genoemd als mogelijke opvolger toen Sam Mendes besloot na twee films te stoppen met de franchise. Een betrouwbare bron van The DailyMail heeft gemeld dat de kans sterk aanwezig is dat Boyle zijn stempel op Bond 25 mag gaan drukken. Eerder wist de Britse gossip columnist Baz Bamigboye al te melden dat Monica Bellucci en Christoph Waltz rollen zouden spelen in Spectre. Vandaag heeft hij in de DailyMail verklaart dat de deal al bijna rond is.

Danny Boyle en zijn vaste scenarist John Hodge zouden enkele maanden geleden al een ‘geweldig’ idee voor de film hebben gepitcht. De producenten zijn erg enthousiast en Craig ook, die bij het gesprek aanwezig was. Daarmee zouden ze het schrijversduo Neal Purvis en Robert Wade aan de kant schuiven, die in juli werden aankondiging als de schrijvers voor Bond 25. Het schrijversduo is al sinds The World Is Not Enough betrokken bij de Bond-films. Een bron vertelde:

“They took the idea to Barbara, never believing for a minute she would go for it. But she’s excited by the concept — and so is her producing partner Michael. But the most important cheerleader in the meeting was Daniel, and he was pushing for Danny to direct. He loves the fact that it’s something completely different. He has not signed up for more of the same old Bond.”

Boyle gaat het druk krijgen. Op zijn planning staat de verfilming van All You Need Is Love voor Working Title. De opnames moeten binnen korte tijd al beginnen en daarmee zou Boyle het moeten kunnen afronden voor Bond 25.

Boyle maakte eerder onder andere de horrorfilms 28 Days Later en Sunshine, en de thrillers The Beach en 127 Hours. Daarnaast is Danny Boyle vooral bekend vanwege Trainspotting en het Oscarwinnende Slumdog Millionaire. Boyle regisseerde Daniel Craig eerder als James Bond, voor de openingsreeks van de Olympische Spelen van Londen 2012 met Koningin Elizabeth II.

Bond 25 staat gepland voor 8 november 2019. Craig zal hiermee officieel de langst zittende Bond acteur worden.