Cast van Star Wars Episode 7 keert terug voor vervolg

Cast van Star Wars Episode 7

(Dit artikel bevat spoilers!!!)

Star Wars: The Force Awakens breekt in de eerste week al box office records. De iconische status van de Star Wars franchise wordt hierdoor hoog gehouden. Een van de factoren die de film succesvol maakt is de ijzersterke cast. De vraag is dus blijft deze cast bij elkaar. Producer Kathleen Kennedy bevestigt dit:

“There will be a handful of new cast members in Episode VIII but also all the cast members you see here tonight will be in it as well.”

Deze uitspraak zet vele fans die de film hebben gezien aan het denken. Een van de hoofdpersonages werd bruut van zijn leven ontdaan in deze film dus hoe is het mogelijk dat dit personage terug keert in de volgende film. Dit zou natuurlijk in flashback vorm kunnen zijn. Helaas moeten wij nog twee jaar wachten voordat er antwoord komt op deze vraag.

Daarnaast hebben we hieronder nog een lijst met een aantal erg leuke maar ook bijzondere cameo’s in Star Wars: The Force Awakens  van oude bekende uit de franchise.

Simon Pegg – Unkar Plutt

the-12-best-star-wars-vii-cameo-appearances-did-you-spot-them-all-761434

Simon Pegg speelt de verzamelaar op de planeet Jakku, Pegg is bekend van de Mission: Impossible franchise en van de J.J. Abrahams reboot van Star Trek. Volgend jaar is hij  ook te zien in Star Trek: Beyond.

Daniel Craig – JB-007

the-12-best-star-wars-vii-cameo-appearances-did-you-spot-them-all-761437

Super spion 007 Daniel Craig kruipt in de huid van een Stormtrooper, die het slachtoffer wordt van Rey’s eerste Jedi mind trick.

Ewan McGregor en Alec Guinness – Obi Wan Kenobi

the-12-best-star-wars-vii-cameo-appearances-did-you-spot-them-all-761442

Op het moment dat Rey het oude lightsaber van Anakin beetpakt, wordt zij overspoeld met herinneringen. Hierin zijn de stemmen van Ewan McGregor en Alex Guinness te horen.

Frank Oz – Yoda

the-12-best-star-wars-vii-cameo-appearances-did-you-spot-them-all-761445

In de bovenstaande scene is ook de stem van Frank Oz te horen.

Warwick Davis – Wollivan

the-12-best-star-wars-vii-cameo-appearances-did-you-spot-them-all-761447

Warwick Davis, ook wel bekend als de Ewok Wicket uit Return of the Jedi. speelt een Alien in de kantine van Maz Kanata.

Ken Leung – Admiral Statura

the-12-best-star-wars-vii-cameo-appearances-did-you-spot-them-all-761530

Ken Leung is bekend geworden door de serie die J.J. Abrahams groot maakte, namelijk Lost. In The Force Awakens heeft hij een kleine rol in de resistance gekregen.

Greg Grunberg – Snap Wexley

the-12-best-star-wars-vii-cameo-appearances-did-you-spot-them-all-761534

Heroes– en Heroes Rebornster Greg Grunberg speelt verzetsstrijder Snap Wexley. Hij is ook te zien in een X-Wing.

Bill Hader & Bill Schwartz – BB-8

the-12-best-star-wars-vii-cameo-appearances-did-you-spot-them-all-761545

Het komische duo Hader en Schwartz zorgden voor de stem van de nieuwe droid BB-8.

Freema Agyeman – New Republic Citizen

the-12-best-star-wars-vii-cameo-appearances-did-you-spot-them-all-761552

Doctor Who fans zullen de reisgenoot van David Tennant‘s incarnatie van Doctor Martha Jones herkend hebben als inwoner van een van de New Republic planeten die vernietigt worden door de Star Killer Base.

Star Wars: The Force Awakens wordt geregisseerd door J.J. Abrams op basis van een script door Lawrence Kasdan en Abrams. Kathleen Kennedy, J.J. Abrams, en Bryan Burk produceren de film en John Williams keert terug als componist. Hoofdrollen zijn er voor Harrison Ford, Carrie Fisher, Mark Hamill, Anthony Daniels, Peter Mayhew, Kenny Baker, John Boyega, Daisy Ridley, Adam Driver,Oscar Isaac, Andy Serkis, Domhnall Gleeson, Lupita Nyong’o, Gwendoline Christie en Max von Sydow. Star Wars: The Force Awakens is te zien sinds 18 december 2015.