Destin Cretton wil The Glass Castle regisseren

Vorig jaar werd al bekend dat Lionsgate de bestseller The Glass Castle van Jeannette Walls wilde gaan verfilmen met Jennifer Lawrence in de hoofdrol. Vandaag werd bekend dat Destin Cretton, regisseur van Short Term 12, in gesprek is over het regisseren van de film.

The Glass Castle

Het eerste scenario is geschreven door Buffy the Vampire Slayer en Fright Night schrijfster Marti Noxon, met aanpassingen door Andrew Lanham. Cretton zal het script ook nog aanpassen voor hij met de productie begint.

Het plot van het boek uit 2005 wordt als volgt omschreven:

Jeannette Walls groeide op met ouders wiens idealen en koppigheid tegen de norm een vloek en een redding was. Rex en Rose Mary Walls hadden vier kinderen. In het begin leefden ze als nomaden, ze verhuisden van dorp naar dorp in het zuidwesten en kampeerden in de bergen. Rex was een charismatische en briljante man, wie als hij sober was tot de verbeelding van zijn kinderen sprak, hij leerde hun natuurkunde en geologie en boven alles, hoe je het leven zonder angst tegemoet ging. Rose Mary schilderde en schreef, zij kon de verantwoordelijkheid om voor haar gezin te zorgen niet uitstaan en noemde zichzelf een “excitement addict.” Een maaltijd koken die binnen 15 minuten weer weg zou zijn kon niet op tegen het idee van een schilderij maken dat misschien wel voor altijd mee zou gaan.

Toen uiteindelijk het geld op was, of het nomadenleven niet meer zo romantisch was, trokken de Walls zich terug naar het droeve mijnstadje in West Virginia, en de familie, waar Rex Walls zo zijn best voor had gedaan om te ontkomen. Hij dronk. Hij steelde het boodschappen geld en was dagenlang weg. Terwijl het disfunctionele gezin escaleerde, moest Jeannette samen met haar broers en zussen voor zichzelf zorgen, elkaar steunen terwijl ze het verraad van hun ouders doorstonden en uit eindelijk een manier en de wil vonden om te vertrekken.

Wat zo verwonderlijk is aan Jeannette Walls is niet alleen dat ze de kracht, durf en intelligentie had om weg te komen, maar dat ze haar ouders omschrijft met zo’n liefde en gulheid. Haar verhaal gaat over overwinning tegen alle kansen in, maar het is ook een ontroerend verhaal over onvoorwaardelijke liefde in een familie die, ondanks zijn duidelijke beperkingen, haar de vastbeslotenheid gaven om haar eigen leven te maken zoals zij dat wilde.