Disney+ stelt Hawkeye-serie voor onbepaalde tijd uit

Het gerucht gaat dat het nog wel even duurt voordat we de Hawkeye serie met Jeremy Renner zullen zien op Disney+. De serie is namelijk voor onbepaalde tijd uitgesteld.

Disney lanceerde eind vorig jaar officieel zijn streamingdienst, maar het was slechts een paar maanden eerder dat Marvel officieel bevestigde welke inhoud ze ervoor zouden produceren. Via San Diego Comic-Con en D23 hebben ze acht nieuwe shows aangekondigd die exclusief voor Disney + zijn gemaakt. Een Hawkeye-serie met in de hoofdrol Jeremy Renner als Clint Barton behoorde tot de eerste reeks, samen met series zoals WandaVision en Loki.

Nieuws over Hawkeye solo-project is iets waar fans van het Marvel Cinematic Universe al jaren op wachten. In de maanden sinds de aankondiging heeft Hawkeye een showrunner gevonden in Jonathan Igla (Mad Men) en is men op zoek gegaan naar een actrice om Bishop te spelen. Met de releasedatum voor de serie in de herfst 2021 werd verwacht dat de opnames deze zomer zouden beginnen – maar dat is misschien niet langer het geval.

Het nieuws dat de serie voor onbepaalde tijd uitgesteld is door Marvel Studios is afkomstig van Charles Murphy en zijn nieuwe website Murphy’s Multiverse. Het gerucht geeft als reden dat er grotere veranderingen zijn gemaakt in de toekomst van de MCU. Andere series krijgen volgens Murphy voorrang waardoor Hawkeye even in de ijskast belandt.

In de serie moet Jeremy Renner zijn rol als Clint Barton opnieuw spelen. Het verhaal zal zich ook richten op de introductie van zijn protegé Kate Bishop. In de strips wordt Bishop Hawkeye na Clint Barton en is ze ook lid van de Young Avengers. Disney heeft nog niet bevestigd of ze van plan zijn om Bishop haar eigen spin-off serie te geven of haar in de MCU te laten verschijnen, maar het is zeker een mogelijkheid. De rol is officieel ook nog niet gecast maar volgens de laatste berichten is Oscar-genomineerde Hailee Steinfeld (True Grit, Bumblebee, Dickinson) in gesprek.