Spectaculaire Dragon Ball Z Stop Motion animaties

Onlangs vonden wij het Youtubekanaal van counter656, iemand die zogeheten stop motion animaties maakt van onder andere Dragon Ball Z. Hiervoor gebruikt hij actiepoppen van de populaire animeserie. Dit alles wordt achteraf nog wel digitaal bewerkt door special effect toe te voegen.

Dit soort animaties worden al jaren gemaakt, maar zelden zo spectaculair als deze. We raden iedereen aan om ze zelf eens te bekijken. Zoals bijvoorbeeld onderstaande video waarin slechterik Cell terugkeert.

Of dit spectaculaire gevecht tussen Trunks en Piccolo:

Meer video’s zijn te vinden op het kanaal van counter656. Ook wij komen binnenkort met een serie Dragon Ball videos, maar we betwijfelen of ze kunnen tippen aan bovenstaande meesterwerken.

Dragon Ball is een Japanse mangaserie geschreven en geïllustreerd door Akira Toriyama. Het verhaal is geïnspireerd door het Chinese literaire volksroman De reis naar het westen. Sinds de introductie van Dragon Ball is het een van de meest populaire mangaseries. Hiernaast is ook de anime (tekenfilmserie) zeer populair. Deze anime is opgesplitst in 3 delen; Dragon Ball, Dragon Ball Z en later Dragon Ball GT.