Eerste blik op Rami Malek als Freddie Mercury in Bohemian Rhapsody

20th Century FoxNew Regency en GK Films hebben de eerste foto vrijgegeven (via EW) van Rami Malek als Freddie Mercury in de aankomende Queen biopic Bohemian Rhapsody. Bekijk deze hieronder.

 Eerste blik op Rami Malek als Freddie Mercury in Bohemian Rhapsody

De film wordt geregisseerd door X-Men franchise regisseur Bryan Singer en vertelt het verhaal van de formatie van de band in 1970 tot aan hun optreden bij Live Aid in 1985. Malek onthulde aan de EW dat voor de zang niet enkel gebruik wordt gemaakt van zijn eigen stem, maar ook van opnames van Mercurius en een ‘sound alike’ om de gaten in te vullen. Singer onthulde tevens dat de film geen “traditionele biopic” wordt, maar zich richt op de de muziek van de band:

“It won’t just be the dark Freddie story, but that being said, that also will be honored. It’s about collaboration. It’s a celebration.”

Naast Malek (Freddie Mercury) zijn er in de film rollen voor Ben Hardy (drummer en componist Roger Taylor), Gwilym Lee (hoofdgitarist en Queens medeoprichter Brian May) en Joseph Mazzello (basgitarist, componist John ‘Deacy’ Deacon). Bohemian Rhapsody staat ingepland voor 25 december 2018. Bandleden Brian May en Roger Taylor zullen verantwoordelijk zijn voor de productie van de filmmuziek. Anthony McCarten schreef de meest recente versie van het scenario.