Eerste blik op The Girl in the Spider’s Web

De cast en regisseur van Sony Pictures‘ aankomende The Girl in the Spider’s Web waren dit weekend in Stockholm voor een photocall om het begin van de productie in te luiden. Bekijk hieronder een video van het event. De film is een softe reboot en gebaseerd op het vierde boek in de Millennium serie.

Lisbeth Salander, de cultfiguur en het titelpersonage van de veelgeprezen Millennium-boekenreeks gecreëerd door Stieg Larsson, keert terug naar het witte doek in The Girl in the Spider’s Web, een adaptatie van de recente wereldwijde bestseller geschreven door David Lagercrantz. Golden Globe winnaar Claire Foy, de hoofdrolspeelster van The Crown, speelt de outcast vigilante-verdediger onder leiding van Fede Alvarez, de regisseur van de thriller Do not Breathe uit 2016.

Naast Foy zijn er rollen voor Sverrir Gudnason, Lakeith Stanfield, Stephen Merchant, Sylvia Hoeks, Claes Bang, Christopher Convery, Synnøve Macody Lund, Vicky Krieps.

The Girl in the Spider’s Web zal de eerste in de serie zijn waarbij de eerste adaptatie een Engelstalige film is. De eerdere boeken in de serie zijn aangepast in Zweeds-talige films en The Girl with the Dragon Tattoo was een remake van de Zweedse film. Het werd een wereldwijde hit voor Columbia Pictures, waarmee wereldwijd meer dan $ 230 miljoen werd binnengehaald.

De studio gaat verder met de ontwikkeling van het volgende boek in de Millennium-serie, The Girl Who Takes an Eye for an Eye. Sony’s Columbia Pictures behoudt de rechten op alle toekomstige Millennium boeken.

De opnames van The Girl in the Spider’s Web gingen afgelopen week van start en zullen in verschillende Europese steden plaatsvinden. Het resultaat draait vanaf 25 oktober 2018 in de Nederlandse bioscopen. Amy Pascal, Elizabth Cantillon en Scott Rudin produceren de film.