Eerste plotdetails Unbreakable sequel Glass

Tijdens Universal Pictures’s panel bij CinemaCon debuteerde de eerste trailer van M. Night Shyamalan’s Glass, met een eerste hint naar het plot van de aankomende film die de casts van Unbreakable en Split samenbrengt! Die beelden hebben we helaas niet voor jullie, maar er is al wel een beschrijving van de trailer en eerste banner vrijgegeven die een indruk geeft van de film.

In de trailer (via THR) zien we actrice Sarah Paulson als psychiater. Ze omschreef zichzelf als iemand die zich specialiseert in het behandelen van individuen die geloven dat ze superhelden zijn. Onder haar patiënten bevinden zich Bruce Willis als David Dunn, Samuel L. Jackson als Elijah Price (a.k.a. Mr. Glass) en James McAvoy als Kevin Wendell Crumb (a.k.a. The Horde). In de rest van de trailer zien we The Horde tegen een plafond klimmen, en verbuigt Dunn een ijzeren paal.

Price zegt in de trailer, “I have been waiting for the world to see that we exist.” Wanneer iemand zijn naam vraagt, antwoord hij met, “First name, Mister. Last name…” Cut to: Glass title card.

Andere rollen in de film zijn er voor Anya Taylor-Joy als Casey Cooke, de enige gevangene die een ontmoeting met The Beast overleeft en die we eerder zagen in Split. Unbreakable’s Spencer Treat Clark en Charlayne Woodard keren terug als Dunn’s zoon en Price’s moeder.

Volgens regisseur Shamalan moet de film het thrillergenre samenbrengen met comicfilms en wordt het een realistische film. Het is een passieproject van de regisseur, die sinds Unbreakable in 2000 uitkwam al nadenkt over dit project. Na het succes van Split (2016), kreeg hij groen licht voor Glass. De film draait vanaf 18 januari 2019 in de bioscoop.