Eerste reacties op Dawn of the Planet of the Apes

De eerste reacties op 20th Century Fox‘ Dawn of the Planet of the Apes zijn binnen. De film van Matt Reeves is één van de beste films van het jaar. Hieronder zie je een kleine selectie van reacties van filmcritici. Andy Serkis kruipt wederom in de huid van mensaap Caesar. De Oscar®-winnende WETA Digital is verantwoordelijk voor de realistische, digitale apen.

Dawn of the Planet of the Apes

Dawn of the Planet of the Apes

Dawn of the Planet of the Apes

Dawn of the Planet of the Apes

[youtube DpSaTrW4leg]

Een groeiende groep van genetisch geëvolueerde apen onder leiding van Caesar wordt bedreigd door een aantal menselijke overlevenden van een verwoestend virus dat een decennium eerder is uitgebroken. Ze bereiken een broos vredesbestand, maar dat blijkt maar van korte duur te zijn. Beide kanten staan op de rand van een oorlog die zal bepalen wie de dominante soort op Aarde zal worden.

Dawn of the Planet of the Apes wordt geregisseerd door Matt Reeves. Het scenario is geschreven door  Mark Bomback, Rick Jaffa en Amanda Silver. In de hoofdrollen zien we Andy Serkis, Jason Clarke, Keri Russell, Gary OldmanKirk Acevedo, Toby Kebbell, Kodi Smit-McPheeJudy GreerDawn of the Planet of the Apes draait vanaf  17 juli 2014 in de Nederlandse bioscoop.