Evan Spiliotopoulos schrijft scenario Bright 2

Evan Spiliotopoulos (Beauty and the Beast, The Huntsman: Winter’s War, Hercules) zal het scenario gaan schrijven voor het vervolg op Netflix‘s Bright. Hij neemt het stokje over van Max Landis, die opstapte nadat hij in conflict raakte met regisseur David Ayer over de creatieve richting van Bright 2.

Bright speelt zich af in een wereld waarin de hedendaagse realiteit met een fantasiewereld is gemengd. We volgen de Orc politieagent Nick Jakoby die samen moet werken met de menselijke politieagent Scott Ward. Als ze in bezit komen van een bijzonder verwoestend én hoog illegaal wapen – een toverstokje – wordt een goede samenwerking nog belangrijker.

De film, met Will Smith en Joel Edgerton in de hoofdrollen, ging op 22 december in première op Netflix en werd de best bekeken Netflix-film ooit in de eerste week van release. Daarnaast was het de best bekeken film op Netflix in heel de wereld. Opmerkelijk was het verschil tussen het publiek en critici: laatstgenoemden waren bepaald niet positief, terwijl het publiek dat wel is.