EYE vertoont Tarantino’s The Hateful Eight in 70mm

EYE vertoont Tarantino's The Hateful Eight in 70mm

Quentin Tarantino‘s The Hateful Eight draait vanaf 7 januari op 70mm in EYE, het enige theater in de Benelux dat de 70mm-versie vertoont. Deze versie heeft 6 minuten meer breedbeeldspektakel. Voor de exclusieve voorstelling is het scherm van Cinema 1 aangepast en op maximale grootte gebracht.

Het 70mm formaat wordt tegenwoordig niet meer gebruikt. Deze versie is door Tarantino anders gemonteerd, waardoor deze edit zes minuten langer is. Hij heeft speciaal voor de film 70mm-projectoren laten herstellen die werkeloos in Amerikaanse depots stonden. EYE beschikt als een van de weinige bioscopen nog wel over een goed werkende 70mm-projector.

EYE vertoont Tarantino’s The Hateful Eight in 70mm én de digitale-versie. Bij de vertoningsdata staat de drager aangegeven. Kijk hier voor meer informatie.

[youtube _zVw1fWO6Yc]

The Hateful Eight speelt zich af in het wilde westen en toont een groepje premiejagers die zullen moeten schuilen voor een sneeuwstorm. Dat doen ze in een garenwinkeltje waar ze nog vier andere mannen ontmoeten. De ego’s van de verschillende premiejagers botsen uiteraard al snel, wat culmineert in een bloede stand-off. Hoofdrollen zijn er voor Samuel L. Jackson, Kurt Russell, Jennifer Jason Leigh, Walton Goggins, Tim Roth, Michael Madsen, Bruce Dern, Channing Tatum en Demián Bichir. The Hateful Eight draait vanaf 7 januari 2016 in de Nederlandse bioscopen.