Fifty Shades of Grey-sequels ook verfilmd

Fifty Shades of Grey

Vorige week werd aangekondigd dat de twee literaire sequels van Fifty Shades of Grey ook verfilmd zullen worden, te weten Fifty Shades Darker en Fifty Shades Freed. Dit nieuws komt niet echt als een verrassing, daar de hype rondom de eerste film sinds de aankondiging van het project al groot was.

Fifty Shades of Grey wordt geregisseerd door Sam Taylor-Johnson en is gebaseerd op het gelijknamige boek van E.L. James. Van de trilogie werd meer dan zeventig miljoen exemplaren verkocht. Centraal staat de relatie van de 27-jarige miljardair Christian Grey (Jamie Dornan) en studente Anastasia Steele (Dakota Johnson). Fifty Shades of Grey gaat op Valentijnsdag 2015 in première.

[youtube APBZu2z1AAc]

De film is gebaseerd op de erotische bestseller Fifty Shades of Grey van schrijfster E.L. James en het script van de film werd geschreven door Kelly Marcel. Michael De Luca en Dana Brunetti produceren de film samen met E.L. James. De film wordt geregisseerd door Sam Taylor-Johnson.

Anastasia is net afgestudeerd aan de universiteit, samen met haar beste vriendin Kate. Terwijl Kate aan de slag gaat bij een lokale krant, komt Anastasia moeilijk aan de bak met haar universitaire graad en besluit ze een baan aan te nemen in een bouwmarkt. Op een dag vraagt een zieke Kate haar om een interview over te nemen met ene Christian Grey. Een succesvolle entrepreneur en miljardair. Het blijkt het begin te zijn van een bijzondere relatie.