Fifty Shades of Grey-sequels worden back-to-back opgenomen

Fifty Shades of Grey

De twee Fifty Shades of Grey-sequels worden back-to-back opgenomen, die op Valentijnsdag 2017 en 2018 uitkomen. James Foley (Perfect Stranger) zal de films regisseren. Hij maakt zowel Fifty Shades Darker als Fifty Shades Freed.

De erotische film Fifty Shades of Grey haalde wereldwijd meer dan $570 miljoen op. Een conflict tussen schrijfster E.L. James en regisseur Sam Taylor-Johnson maakte echter dat laatstgenoemde en scenarist Kelly Marcel niet terug wilden keren voor de sequels. Zoals eerder bleek zal deze nu geschreven worden door James’ echtgenoot Niall Leonard. In de twee vervolgen keren Jamie Dornans Christian Grey en Dakota Johnsons Anastasia Steele terug voor meer relatieperikelen.

[youtube QYUTv-LhRw8]

De voorverkoop voor Fifty Shades of Grey brak wereldwijd records met in totaal 2,75 miljoen kaarten. In Nederland kochten bijna 90.000 vrouwen een ticket voor de Ladies Night op 11 februari, in België kochten 20.000 vrouwen een ticket voor de Ladies Night en werden er in totaal 65.000 tickets verkocht in voorverkoop. De film brak ook een record in de Verenigde Staten met de hoogste omzetcijfers ooit in het weekend.