Film musical Sunset Boulevard in de maak

Film musical Sunset Boulevard in de maak

Norma Desmond komt terug op het grote scherm. Volgens de laatste berichten wordt er werk gemaakt van een filmadaptatie van de Andrew Lloyd Webber musical Sunset Boulevard. Deze is op zijn beurt weer gebaseerd op de gelijknamige film noir uit 1950 onder regie van Billy Wilder.

De film is vernoemd naar de boulevard in Los Angeles en heeft William Holden en Gloria Swanson in de hoofdrollen. De film werd genomineerd voor elf Oscars en won er drie. Het verhaal gaat over Joe Gillis, een filmschrijver die bankroet is, verstopt zich voor zijn schuldeisers in de garage van een landhuis dat er verlaten uit ziet. Het huis blijkt echter de woning te zijn van Norma Desmond, een gepensioneerde filmster. Joe trekt bij haar in, en probeert tegelijkertijd Norma’s hopeloze “comeback”-screenplay te herschrijven.

Musical-schrijver Christopher Hampton was degene die onthulde dat er werk wordt gemaakt van een filmversie van de musical. Hij zei:

“In fact we are looking down the line to make a movie of it later. When we first did Sunset Boulevard it was somehow still too close to the original. Now you have to ask yourself and find a director who would ask ‘What is there about this story that was made so perfectly in 1950 that justified me doing it again?’ “

Vele sterren hebben de rol van Norma vertolkt in het theater, maar deze wordt vooral geassocieerd met Glenn Close. De Broadway productie met Close won maar liefst 7 Tony Awards. Of Close de hoofdrol zal gaan spelen zei hij:

“It is not my decision but as far as I’m concerned that is what I’m thinking. We’ve just had a series of talks with Paramount so everything is in place and hopefully we can get it done while Glenn is in London.”

[youtube ITuIM9ckdwY ]

[youtube 4Y-hmaltmxs]