Filmhoek’s hoogtepunten 2015

Filmhoek's hoogtepunten 2015

2015 was een productief jaar voor Filmhoek.nl. De website maakte een flinke groeispurt mee. Vorige week kwam de redactie bij elkaar om het einde van het jaar te vieren. In ons jaaroverzicht kwamen veel hoogtepunten van het jaar naar boven. Hierbij delen we een overzicht van die hoogtepunten. Namens alle redactieleden wensen wij jullie een gelukkig nieuw jaar!
B

Dutch Angle Standoff – Illegaal Downloaden

Illegaal downloaden is de laatste tijd veel in het nieuws. In de nieuwe aflevering van Dutch Angle Standoff bespreken Sandro en Dennis dit fenomeen uitgebreid. Is de huidige aanpak van de filmindustrie tegen piraterij effectief en/of eerlijk? En wat voor alternatieve oplossingen bestaan er voor dit probleem?

[youtube ZqPXO47q–Y]

Dutch Angle Film Reviews – Bon Bini Holland

In deze aflevering van Dutch Angle Film Reviews bespreek Sandro de Nederlandse komedie Bon Bini Holland, met Jandino Asporaat.

[youtube 8K9PPfo9ijI]

Dutch Angle Film Reviews – De Tolkien verfilmingen

De extended edition van The Hobbit: The Battle of the Five Armies verscheen in de winkel, en hiermee wordt de Middle Earth saga van Peter Jackson definitief afgesloten. Maar voordat we al deze films op een zeiljacht zetten richting de onsterfelijke landen zullen we ze eerst één voor één beoordelen. Mocht je de films nog niet hebben gezien: wees gewaarschuwd, het bevat spoilers!

[youtube 9glMVGuaXn8]

[youtube OIX1z3VuSRc]

[youtube BoTQORP17w8]

[youtube tFbmK45EGlI]

Filmhoek on the Scene – Phantom Boy

Op maandag 28 september vond in Amsterdam een speciale persdag plaats van de film Phantom Boy. Aanwezigen waren de regisseurs Alain Gagnol en Jean-Loup Felicioli. Martijn en Sandro waren er voor Filmhoek.nl om de aanwezigen te interviewen.

[youtube t3FoKpT7xDs]

Persdag Keet & Koen en de speurtocht naar Bassie & Adriaan

Op maandag 14 september vond in Hilversum een speciale persdag plaats van de film Keet & Koen en de Speurtocht naar Bassie & Adriaan. Aanwezigen waren de cast & crew, waaronder Bas en Aad van Toor zelf! Glenn en Sandro waren er voor Filmhoek.nl om de aanwezigen te interviewen. Bekijk hier ook de complete interviews.

[youtube AZKJMr5km8U]

Première Dheepan met Audiard en Jesuthasan

Op vrijdag 28 augustus vond een speciale première plaats van de film Dheepan in bioscoop EYE. Aanwezigen waren regisseur Jacques Audiard en acteur Antonythasan Jesuthasan. Wij waren aanwezig op de rode loper. De rest van de Q&A kun je hier lezen.

[youtube pVFfhyK_zAE]

Dutch Angle Standoff – Unfriended

Unfriended is een nieuwe horrorfilm over de jonge vrouw Blaire, die in een Skype gesprek bijeenkomt met haar vrienden. Het is een jaar sinds de dood van een vriendin, die zelfmoord pleegde als gevolg van cyber pesten. De tieners krijgen plotseling te maken met een stalker die van al hun geheimen af weet.

[youtube HzJSK3dMc-0]

Dutch Angle Blogs – Scarface: Wat is er mis met een remake?

Een paar jaar geleden kondigde Universal Studios aan dat er plannen waren om een nieuwe versie van Scarface te produceren. Als je een vervolg aankondigt op een populaire filmreeks als Star Wars maak je heel veel fans blij, maar een remake van Scarface? Dat is vloeken in de kerk!

[youtube d_Mihx2zplw]

Première The King’s Gardens met Alan Rickman

Op woensdag 27 mei vond een speciale première plaats van de film The King’s Gardens in aanwezigheid van regisseur en acteur Alan Rickman. Glenn & Sandro waren aanwezig op de rode loper.

[youtube mB5nYKJxZfA]

Dutch Angle Standoff – The Avengers: Age of Ultron

In deze aflevering van Dutch Angle Standoff bespreken Sandro en Peter de film Avengers: Age of Ultron.

[youtube rEbNjQd8QP8]

10 Spaghetti Westerns die de moeite waard zijn

Het was 50 jaar geleden dat A Fistful of Dollars in première ging. Dat moet gevierd worden, en daarom riep Sandro de laatste maand van 2014 uit tot Spaghetti Western maand! In deze aflevering van Dutch Angle Blogs noemt hij 10 Spaghetti Westerns die de moeite waard zijn.

[youtube 8t00DU3UKpE]