Filmweek 2 door Martijn Pijnenburg

Filmweek 2 door Martijn Pijnenburg

Filmweek 2 door Martijn: De tweede filmweek van 2016 zit er weer op. Dat is weer reden voor een overzicht waarin ik zal ingaan op het (voor mij) belangrijkste nieuws van de afgelopen week.

Allereerst natuurlijk het overlijden van David Bowie, Angus Scrimm en Alan Rickman. Waarschijnlijk zullen de meeste mensen niet weten wie Angus Scrimm was, maar de man heeft een cult-status vanwege zijn rol als ‘The Tall Man’ in horror-franchise Phantasm.

angus scrimm phantasm

Acteur Angus Scrimm als ‘The Tall Man’

De overige twee heren zijn wat bekender. Bowie had naast zijn carrière als zanger ook enkele filmrollen en Rickman was legendarisch als Hans Gruber in Die Hard en natuurlijk professor Sneep in de Harry Potter-films. Aangezien wij van Filmhoek hem vorig jaar nog hebben mogen filmen was zijn overlijden nogal onverwacht.

Filmweek 2

Acteur Alan Rickman op de premieere van The King’s Gardens

Toch hoeft onverwacht niet altijd negatief te zijn. De trailer voor Cloverfield 2 kwam ook onverwachts. Dit keer onder regie van Dan Trachtenberg. J.J. Abrams is ook verbonden aan dit project, maar dan als producent.

Filmweek 2 J.J. Abrams Star Wars

Niet alleen fans, maar ook regisseur J.J. Abrams waren niet tevreden met het aanbod Star Wars merchandise

Dit was overigens niet de enige keer dat Abrams in het nieuws kwam deze week. De regisseur van Star Wars The Force Awakens was het niet eens met de merchandise voor zijn film. Het personage Rey (Daisy Ridley) zat namelijk niet in het bordspel van Hasbro.

SoloBar6401

Er zijn plannen voor een film rondom Star Wars personage Han Solo

Ook de Star Wars franchise kwam meerdere malen in het nieuws. Er zijn namelijk plannen voor een anthology film rondom het personage Han Solo (Harrison Ford) en een prequel waarin we Darth Vader kunnen zien. Tevens vindt Steven van Roosmalen dat Star Wars een cultureel probleem is.

The Walking Dead-actrice als Tupac's moeder in All Eyez on Me

Danai Gurira & Kat Graham

Als we het nou toch over problemen hebben dan denk ik aan Juan Antonio Bayona. Deze regisseur wilde namelijk niet meer meewerken aan de sequel voor World War Z. Positiever nieuws is dat Danai Gurira, bekend van The Walking Dead, samen met Kat Graham gecast is voor de Tupac-biopic.

Natuurlijk zijn er deze week ook een hoop trailers verschenen. Waaronder die van Colonia13 Hours: The Secret Soldiers of BenghaziThe Finest HoursHail, Caesar!The VeilMoney Monster en Sing Street.

Eerste clip Batman v Superman: Dawn of Justice

Wat? Een week zonder superhelden? Nee hoor, er verscheen een eerste clip van Batman v Superman: Dawn of Justice. Tevens gaf Michael B. Jordan aan dat hij wil open zou staan voor een sequel op het matig ontvangen Fantastic Four. Ook hoorden we dat de opnames van Gambit binnenkort zullen starten. Dit is toch een project waarop vele mensen zitten te wachten.

Ikzelf werd desondanks toch het meest enthousiast van de nieuwe Deadpool posters, dit keer in ”Valentijn”-stijl.

Filmweek 2 posters Deadpool