Filmweek 35 volgens Martijn

old-film

B

Oké, hierbij mijn eerste weekoverzicht. In dit overzicht verzamel ik al het nieuws van de afgelopen week en zal ik dieper ingaan op nieuws wat mij persoonlijk aansprak. Dit keer bespreek ik Filmweek 35. Waar zal ik mee beginnen?

_66357

Allereerst met het nieuws dat de opnames van XXX 3 in december van start zullen gaan. Of we hier blij mee moeten zijn? Ik weet het niet. De eerste XXX was een schaamteloze James Bond rip-off, maar had voor mij best wat potentie. Ik vond het verfrissend om eens een echte anarchistische skateboardende held te zien in de plaats van de brave en stijve James Bond (laat Glenn en Peter dit AUB niet lezen). Wel jammer was dat de film na de tweede helft in elkaar zakte. Het vervolg was vermakelijk, maar ook die wist niet te overtuigen. Of een derde XXX wat goeds kan brengen? Ik doe geen oordeel en wacht af.

B

  • Dan hebben we de teaser van Kill Your Friends. Een Britse zwarte komedie die zich afspeelt in de Britse muziekwereld. Kan wellicht interessant zijn, al is het nog niet duidelijk wanneer deze film naar de Nederlandse bioscopen komt. Ik blijf deze film in de gaten houden.
  • Ook zijn er nieuwe posters van The Hunger Games: Mocking Jay – Part 2 en heeft Lea Seydoux een hoofdrol in Gambit.
  • Wist je trouwens dat wij een prijsvraag hebben lopen waarmee je kaartjes voor Ricki and the Flash kunt winnen?

B

blade-movie-headerDeze week kwam ook het gerucht naar buiten van een nieuwe Blade film. Ikzelf was destijds een kleine fan van de franchise en vond vooral het eerste deel een buitengewoon goede superhelden film. Blade 2 was nog groter, spectaculairder en bloederiger, maar werd door de critici een stuk minder ontvangen. Al vond ik hem als bloeddorstige puber natuurlijk super. Het derde deel, Blade: Trinity, was mede dankzij een voorganger die al erg over-the-top was, geen waardige afsluiter, maar desondanks toch vermakelijk.

B

Shine_-_de_toppers

B

Er lijkt trouwens een Nederlandse Bioscoop oorlog te beginnen. Het Britse Vue International heeft JT bioscopen overgekocht, en gaat concurreren met het vier keer grotere Pathé.

c7bb2ce0-760b-4d95-b5e6-5b1827e9f840

  • Ook opvallend was dat er gespeculeerd werd over een homoseksuele James Bond. Pierce Brosnan gaf zijn mening. Dit bericht zal waarschijnlijk een hoop commotie veroorzaken.
  • Er komt toch geen vervolg op Straight Outta Compton. In ieder geval voorlopig niet. Best jammer, want ik had wel een film omtrent de carrière van Tupac willen zien.

Straight-Outta-Compton

B

  • Alhoewel ik het zelf niet zo interessant vind, zijn er vast veel mensen die op de nieuwe trailer van Kung Fu Panda 3 zaten te wachten. Er schijnt een leuke Star Wars referentie in te zitten.
  • Het nieuws dat Joaquin Phoenix en M. Night Shyamalan wederom gaan samenwerken sprak mij meer aan. Ik ben benieuwd wat voor film het gaat worden.
  • De eerste foto van Michael Fassbender in Assassin’s Creed stelde niet veel voor, maar hierdoor werd ik wel extra benieuwd naar het project.

09e65040c3fd16923aab811d4da2522ff4dc3a71

  • Het hoogtepunt van de week was toch wel de première van Dheepan in EYE Amsterdam. Sandro en ik waren namens Filmhoek aanwezig. Een uitgebreid verslag van de avond plus een recensie van de film volgen nog.

11953267_896175447129951_983014824042001540_n

B

Welk nieuws heeft op jou de meeste indruk gemaakt?