Filmweek 4 door Martijn Pijnenburg

Filmweek 4 door Martijn

Filmweek 4 door Martijn: De vierde filmweek van dit jaar zit er al weer op. Wat voor controverse is er deze keer in het nieuws? We gaan nog even door met het gedoe rondom de Oscars. Acteur Ian McKellen vond namelijk dat niet alleen zwarte mensen, maar ook homoseksuelen gediscrimineerd worden bij de prijsuitreikingen.

Ian McKellen: "Oscars discrimineren ook homo's"

Acteur Ian McKellen is zelf ook openlijk homoseksueel

Ook is er al een ander nieuwsbericht verschenen wat waarschijnlijk veel commotie gaat veroorzaken. Namelijk het feit dat blanke acteur Joseph Fiennes de rol van Michael Jackson gaat vertolken in de film Elizabeth, Michael and Marlon. Desondanks ben ik benieuwd naar de film.

Joseph Fiennes gaat Michael Jackson spelen

Of we nu wel klaar zijn met dat gedoe rondom gekleurden? Nee, nog niet. Er verscheen deze week namelijk ook een clip van Fifty Shades of Black. Probeer die clip maar eens te kijken en daarbij hard te lachen. Ja, je leest het goed. Niet proberen te kijken ”zonder te lachen”, maar juist WEL te lachen. Ik kreeg het niet voor elkaar.

Filmweek 4 door Martijn Pijnenburg

Een still vanuit de ‘hilarische’ Fifty Shades of Darker clip

Nee, dan kijk ik nog liever het origineel. Actrice Kim Basinger gaat trouwens een rol spelen in vervolg-film Fifty Shades Darker. Het is niet te hopen dat ook deze film een parodie krijgt gemaakt door een Wayans-broer.

Kim Basinger in Fifty Shades Darker

Kim Basinger gaat de rol van Elena Lincoln vertolken

Wat het superhelden nieuws deze week was? Er is een nieuwe poster verschenen voor Batman v Superman: Dawn of Justice. Tevens is er nog een nieuwe actrice toegevoegd aan de cast van deze veelbesproken film. Het gaat om Lauren Cohan, bekend van The Walking Dead. Daarnaast hebben we eindelijk wat gehoord over Tom Hollands rol als Spider-Man in Captain America: Civil War en deed Nicholas Hoult enkele uitspraken over zijn rol als Beast in X-Men: Apocalypse.

Peter Parker in Captain America: Civil War

Spiderman zal onder andere voorkomen in Captain America: Civil War

Ook verscheen er een nieuwe Suicide Squad tv-spot (helaas weer met Queen) en natuurlijk zagen we weer een hoop Deadpool promo materiaal.

De trailers die in Filmweek 4 verschenen waren voor TrollsForsakenNine LivesKeanu en The Angry Birds Movie. Tevens zagen we een teaser voor Finding Dory. Ohja, er is ook een nieuwe The Secret Life of Pets trailer verschenen, een film welke ik ook ooit noteerde als ”The Secret Life of Peter”. Als je dit niet begrijpt, bekijk dan de bloopers van ons nieuwjaarsfilmpje.

Nieuwe trailer The Secret Life of Pets

Mochten wij met het Filmhoek team ooit een film maken, dan weet ik waarschijnlijk al hoe die gaat heten. Ook zou het mooi zijn als videogame model Stefanie Joosten mee zou spelen. Ze is in ieder geval te zien bij de Dutch Comic Con dit jaar.

Video game model Stefanie Joosten op Dutch Comic Con

Video game model Stefanie Joosten

Dit waren voor mij de hoogtepunten van Filmweek 4. Bekijk hieronder nog even de monoloog van Vito Corleone:

[youtube 72H2PmBStYU]