Filmweek 9 door Sandro Algra

Filmweek 9 door Sandro Algra

Filmweek 9 door Sandro Algra: We hebben er lang naar uitgekeken maar de Oscars zijn eindelijk achter de rug. Het was een spannende avond met veel aangename verassingen. Leonardo DiCaprio kreeg dan eindelijk zijn welverdiende Oscar, Ennio Morricone werd de oudste Oscarwinnaar ooit en Ali G kwam onverwacht opdagen. Met zoveel enthousiasme vraag ik me af waarom de kijkcijfers deze keer zo tegenvielen. Misschien moet Nederland de ceremonie voor de verandering live uitzenden.

Filmweek 9 door Sandro Algra - Oscars

Het is Leo eindelijk gelukt!

Maar er zijn geen winnaars zonder verliezers. Wie waren de zogeheten ‘snubs’, degenen die niet de erkenning kregen die ze verdienden? Er was enige ophef over de afwezigheid van Abe Vigoda in de lijst van overleden filmsterren. Je zult het maar zelf meemaken: eerst denken mensen jarenlang dat je dood bent, en wanneer die dag daadwerkelijk is gekomen wil de Academy geen eens jouw foto op een scherm tonen. De volledige lijst is in ieder geval wel op de officiële website van de Academy te lezen.

Filmweek 9 door Sandro Algra - diversiteit

Maar de echte snub is nog altijd diversiteit.

Bij Filmhoek.nl maken wij ons alvast klaar voor het volgende grote evenement: Dutch Comic Con! Enkelen van ons zullen de beurs bezoeken om verslag te doen. Je kunt ook nog een kaartje voor jezelf kopen. Neem je kinderen ook gelijk mee, er wordt namelijk een apart programma voor de koters aangeboden. Wie weet mogen ze de sterren van de nieuwe Power Rangers-film ontmoeten. Of nog beter: een uitgebreide tentoonstelling van de evolutie van Disney prinsessen.

Filmweek 9 door Sandro Algra - Dutch Comic Con

Dutch Comic Con biedt programma voor kinderen.

Deze week hebben filmmakers veel details vrijgegeven over hun toekomstige projecten. J.J. Abrams ging uitgebreid in op wat voor soort vervolg we kunnen verwachten van 10 Cloverfield Lane. Stephen King en Nikolaj Arcel onthulden en deel van de cast in de verfilming van Dark Tower. JK Rowling blijft er echter bij dat het toneelstuk Harry Potter and the Cursed Child niet verfilmd zal worden.

Filmweek 9 door Sandro Algra - Dark Tower

Matthew McConaughey en Idris Elba in Stephen King’s Dark Tower

De eerste trailer van de nieuwe Ghostbusters is vrijgegeven, en aan de reacties te lezen voelt iedereen zich weer een klein kind. Althans, ik zie hoe volwassene mannen zich als 5-jarige jongetjes beginnen te gedragen: ‘Gatver, ik wil geen Ghostbusters met vrouwen!’. Om heel eerlijk te zijn kan de cast van Ghostbusters me bijna net zo weinig schelen als dat van High School Musical 4. De trailer maakte mij niet bijzonder enthousiast, maar de originele Ghostbusters vond ik toch al niet zo boeiend. Hadden fans gehoopt de oude cast weer terug te zien in een gênante sequel zonder Harold Ramis? Ik denk dat Dan Aykroyd zijn les wel heeft geleerd van Blues Brothers 2000. Je stopt David Hasselhoff toch ook niet in een Baywatch-film! Het laatste wat ik wil zien is een 63 jaar oude knar die met zijn bierbuik in slow-motion het water in duikt.

Filmweek 9 door Sandro Algra - David Hasselhoff

David Hasselhoff te zien in Baywatch-film.

Deze week is er helaas geen monoloog van Dutch Angle News Reviews. Maar maak je geen zorgen: volgende week zijn we weer terug met onze video blogs!