Trailer voor Fissa, de Nederlandse Project X

Er is een trailer verschenen voor Fissa, de aankomende komedie van regisseur Bobby Boermans. Het project is een soort remake van de succesvolle Amerikaanse film Project X uit 2012. Het was in eerste instantie nog even afwachten of de film er zou komen, aangezien buurtbewoners protesteerden tegen het opnemen van een ”nepfeest” in hun woonwijk. Ze waren namelijk bang voor overlast, zoals vuurwerk en vernielingen rondom hun huizen. De rechtbank oordeelde echter dat de opnames gewoon mochten doorgaan.

Trailer voor Fissa, de Nederlandse Project X

In de film staat de nerderige Ruben centraal. Hij wil met enkele vrienden een groots eindexamenfeest organiseren, maar het animo is, gezien de populariteit van Ruben, niet al te groot. Daarom sluit hij een deal met zijn oude vriend Max, die tegenwoordig wel bij de populaire jongens hoort. Als Ruben Max helpt met zijn eindexamen, dan zorgt Max ervoor dat er meer mensen komen op het feest van Ruben. Dit plan is alleen niet zonder gevolgen…

[youtube Y9lTDjzPrmY]

Ruben wordt gespeeld door Alex Hendrickx en de rol van Max word vertolkt door Yannick van de Velde. Er zijn verder rollen voor onder andere Hans Kesting en Arjan Ederveen. Fissa is vanaf 4 februari te zien in de Nederlandse bioscoop.

4fb4bad