Fox aandeelhouder probeert overname door Disney te voorkomen

De verkoop van  21st Century Fox’s studieactiva aan Disney heeft geleid tot de eerste rechtszaak van een aandeelhouder. Robert Weiss klaagt namelijk, namens meerdere aandeelhouders, over wat er is ingediend bij de Securities and Exchange Commission. In de aanklacht valt te lezen dat de projecties die Disney doet ten aanzien van Hulu en Sky niet kloppen. Tevens zou er sprake zijn van belangenverstrengeling voor Goldman Sachs en Centerview Partners, die de ramingen maakten bij deze overname. In de aanklacht valt te lezen:

“In short, unless remedied, 21CF’s public stockholders will be forced to make a voting or appraisal decision on the Proposed Transaction without full disclosure of all material information concerning the Proposed Transaction being provided to them.” 

Te midden van een biedingsoorlog met Comcast heeft Disney $38 per aandeel in contanten en aandelen voor de activa van Fox geboden. De voorgestelde deal heeft al goedkeuring gekregen van het ministerie van Justitie met de voorwaarde dat Fox’s regionale sportnetwerken worden afgestoten. Disney heeft ingestemd met deze voorwaarde.

Wat betreft de vermeende materiële omissies in de proxy verklaring, klaagt de aandeelhouder over de afwezigheid van prognoses voor Hulu, evenals de winstverwachtingen voor de Europese omroep Sky in toekomstige jaren.

Alvorens aandeelhouders van Fox over de overname mogen stemmen, lijkt het er op dat er nieuwe ramingen gemaakt moeten worden. Momenteel staan de stemmingen gepland voor 27 juli, maar het kan dat deze alsnog uitgesteld worden.