Franse regisseur Luc Besson beschuldigd van verkrachting

De politie van Parijs onderzoekt een aanklacht van verkrachting tegen de Franse regisseur Luc Besson. Een anonieme actrice diende vrijdag op een politiebureau in Parijs een klacht in tegen Besson. Volgens de Franse media zouden Besson en de actrice elkaar al jaren kennen en in twee films hebben samengewerkt. De actrice zegt dat Besson iets in haar thee heeft gedaan in het Le Bristol hotel in Parijs, waardoor ze het bewustzijn verloor. Toen ze wakker werd, was de filmmaker haar aan het verkrachten.

“Luc Besson categorically denies these fantasist accusations,” zei Thierry Marembert, advocaat van de regisseur. “Besson’s accuser was someone he knows, towards whom he has never behaved inappropriately”.

Besson maakte bijna honderd films, waaronder de Taken-films met Liam Neeson, The Fifth Element en Léon. Verder is hij bekend van onder andere Le Grand Bleu, Subway, Nikita en het recente Valerian en de City of a Thousand Planets.

De aanklacht tegen Besson komt aan het slot van het filmfestival van Cannes, waar seksueel misbruik in de filmwereld dit jaar een van de grote thema’s was. De Italiaanse actrice Asia Argento die filmproducent Harvey Weinstein aanklaagde wegens seksueel geweld, heeft gezegd dat meer misbruikers zullen worden ontmaskerd.